Тимбалчета с праз и пармезан
22 Декември 2011
6301
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
200 г праз лук (бялата част)
2 бр. яйца
250 мл прясно мляко
2 с.л. сметана
10 г царевично брашно
50 г сирене Пармезан
1/2 ч.л. мащерка
сол, черен пипер
мазнина
Празът се нарязва на колелца, които се запържват на слаб огън за няколко минути. Фурната се загрява на 180 С. В подходяща купа се смесват яйцата, сметаната, царевичното брашно, млякото и мащерката. Посолява се и се слага черен пипер. Към сместа се прибавят вече запърженият и отцеден праз и пармезанът. Сместа се разбърква добре и се разпределя във форми за мъфини. Запичат се във фурна 20-25 минути. Сервират се както топли, така и студени.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари