Тимбал с ориз и месо
22 Декември 2011
8977
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Оризът се вари, докато омекне (без да се разварява), и след това се оставя да се изцеди.
Изчистените, нарязани на тънки филийки гъби и зелените пoдпpавки за супа се запържват в половината мазнина, добавя се малко вода и се задушават.
Прибавят се нарязаната шунка, ситно нарязаното месо, доматите, доматеното пюре и магданозът.
Всичко се задушава около 15 минути.
Подправя се със сол и черен пипер.
Долива се малко вода и сосът се излива през цедка в ориза.
Разстила се в намазана с масло и поръсена с галета форма за суфле.
В средата се прави "кладенче", в което се изсипва рагуто, и се покрива с тънък пласт ориз.
Поръсва се с галета, отгоре се поставят парченца масло и се изпича във фурната до златистожълто.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари