Сметаната, Маскарпонето, ликьора и захарта се смесват в голяма купа. Разбиват се с миксер, докато се получи гъста кремообразна смес.
Приготвя се подходящ съд или форма. Кафето се налива в плитък съд и в него се потапят по няколко бишкоти наведнъж, като се обръщат по няколко секунди от всяка страна, за да се напоят добре (без да се разпадат). В съда се реди пласт от бишкотите (от половината количество), след това се покриват с половината от крема. На едро ренде се настъргва по-голяма част от шоколада върху сметановия крем. Отново се подрежда пласт напоени бишкоти, а върху тях - останалия крем.
Тирамисуто се покрива с фолио и се оставя в хладилник за няколко часа или за цялата нощ. Преди поднасяне сладкишът се поръсва с пресятото какао и с останалия настърган шоколад.
Тирамису без яйца
12 Януари 2014
106805
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари