Ако тирамису е един от любимите ви десерти, то непременно го пригответе по тази рецепта. Със сигурност ще зарадвате и себе си, и семейството, и гостите.
Пяна от Тирамису
Продукти:
За бишкотите:
1 белтък
30 г пудра захар
1 жълтък
30 г обикновено брашно
пудра захар за поръсване
За крема:
250 г маскарпоне
25 г кондензирано мляко
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
200 мл сметана за разбиване
20 г пудра захар
За сиропа от кафе:
120 г разтворимо кафе
15 г гранулирана захар
какао за поръсване
Приготвяне:
Разделете яйцето на белък и жълтък.
Разбийте белтъка и добавете пудра захар, докато разбивате.
Добавете жълтъка към разбития белтък.
Разбъркайте до компактна маса.
След това поръсете пресятото брашно.
Смесете и прехвърлете в пош.
Оформете дълги бисквити върху хартия за печене в тавичка.
Поръсете с пресята пудра захар.
Печете 8 - 10 минути в предварително загрята фурна на 180 ° C.
Сега направете кафе и го оставете да се охлади, докато разбивате сметаната.
Смесете Маскарпоне с лъжица екстракт от ванилия.
В отделна купа разбийте сметаната с пудра захар.
След това объркайте двете смеси.
Натопете изпечените бисквити в охладено, леко подсладено кафе.
Поставете ги на дъното на формата.
Намажете ги с плътен слой от крема и го заравнете. Отгоре поръсете с какао.
Оставете да се охлади и можете да сервирате.
Пожелаваме ви добър апетит!