Тирамису със сладолед
24 Юли 2013
11541
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 пакета бишкоти
1 кг сладолед карамел или ванилия
1 натурален шоколад
1 чаша горещо нес кафе
1 с.л. ром
150 г сирене Маскарпоне (Филаделфия)
3 с.л. пудра захар
3 с.л. ликьор Бейлис
Сладоледът се разтопява. Нес кафето се обърква с рома и половината от настъргания шоколад. Бишкотите се потапят в сместа с нес кафе и се подреждат на дъното и по обиколката на тортената форма или дълбока купа. Разтопеният сладолед се изсипва внимателно и се заглажда. Десертът се слага във фризер да замръзне за 2-3 часа. Преди поднасяне се разбива сиренето Маскарпоне с 3 с.л. захар и ликьор Бейлис. Готовото тирамису се залива с приготвения сос и се поръсва с настърган шоколад при поднасяне.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари