1/3 банан
300 г брашно
280 г захар
7 яйца
10 мл бадемов ликьор
1,25 кг сирене Маскарпоне
10 жълтъка
200 г захар
какао на прах за поръсване
1 ч. л. бадемов ликьор
70–80 мл нескафе (топло)
1–2 г какао
1 ч. л. кленов сироп
50 г пудра захар
Първо се приготвя кремът. Жълтъците се разбиват със захарта, докато побелеят. Добавя се бадемовият ликьор и отново се разбива.
Сиренето „Маскарпоне“ се разбърква леко в купа и към него постепенно започва да се добавя от яйчената смес, като непрекъснато се бърка, за да се получи хомогенна пухкава смес.
След това се приготвят бишкотите. Жълтъците се разбиват със захарта, докато се получи пухкава смес. Белтъците се разбиват на сняг с кристалната захар, изсипват се при жълтъчената смес, като се разбърква внимателно на ръка. Добавя се пресятото брашно и отново се бърка на ръка. С шприц се оформят бишкоти с големина по желание и се пекат 7–10 минути в сгорещена до 180 градуса фурна.
Бадемовият ликьор се смесва с нескафето. Няколко бишкоти се отделят за украса, а останалите се потапят за кратко в сместа и се нареждат на дъното на стъклени чаши за сладолед, мартини или шампанско. Бишкотите се поръсват с кленовия сироп. Върху тях се нареждат кръгчета от банана и накрая се заливат с крема. Чашите се поставят в хладилник, а преди сервиране десертът се поръсва с какао и се украсява с отделените бишкоти.