Тиролска торта-3 яйца, мляко, захар, масло и най-важното-Акцентът-Сушени кайсии!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тиролска торта-3 яйца, мляко, захар, масло и най-важното-Акцентът-Сушени кайсии!
Тиролска торта-3 яйца, мляко, захар, масло и най-важното-Акцентът-Сушени кайсии!
1075
Тиролска торта-3 яйца, мляко, захар, масло и най-важното-Акцентът-Сушени кайсии!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Толкова е лека и ефирна, че няма да ви натежи, няма и да останете само с едно малко парче! Тиролската торта си заслужава отвсякъде усилията. Не бих я пропуснала! Ето как да си я приготвите сами:

Необходими продукти:

За блата:

  • 180 грама брашно
  • 75 грама смелени бадеми (или други ядки)
  • 6 грама бакпулвер
  • 3 средно големи яйца
  • 1 щипка сол
  • 16 грама ванилова захар или екстракт от ванилия
  • 120 грама захар
  • 120 милилитра олио
  • 150 милилитра кисело мляко

За крема:

  • 500 милилитра прясно краве мляко
  • 150 грама захар
  • 37 г рама пудинг с аромат ванилия)
  • 1 яйце
  • 250 грама краве масло, на стайна температура

Още:

  • 200 грама сушени кайсии
  • 20 грама бял шоколад за декорация (по желание)

Начин на приготвяне:

  • Пригответе крема, като в купа разбиете пудинга заедно със захарта и жълтъците.
Налейте прясното мляко и смесете. Сложете на котлона и бъркайте, докато се сгъсти напълно. Щом това стане, сипете в купа и покрийте с прозрачно фолио и оставете да се охлади напълно.
  • Сложете омекотеното масло в купа и с миксер разбийте за 1-2 минути.
  • Вземете крема, разбъркайте за 1-2 минути и след това добавете лъжица по лъжица към маслото, като биете през цялото време. След последната бийте до пълно смесване.
  • Направете блата, като е в купа смесите брашното заедно със смелените ядки и бакпулвера. В купа разбийте яйцата заедно със солта до разпенване. След това добавете захарта на порции, като биете между всяка. След последната бийте до удвояване на обема. Щом това стане, сипете олиото и киселото мляко и смесете. Добавете сухите съставки и с шпатула бъркайте до пълно смесване.
  • Вземете правоъгълна форма за печене с размери 28 на 16 сантиметра. Сипете тестото в нея и заравнете.
  • Включете фурната до 175 градуса и като загрее-поставете тавата. Печете за 30-35 минути или до суха клечка. Когато това стане, извадете и оставете да се охлади напълно. След това махнете формата и хартията.
  • Сипете сушените кайсии в малка купа и полейте с топла вода. Оставете за 20 минути и след това отцедете. Подсушете с кухненска салфетка и нарежете на парчета.
  • Върнете блата във формата и намажете с по-голямата част от крема. Заравнете, а останалия крем напълнете в торбичка за шприцоване и декорирайте десерта. С средата сложете нарязаните кайсии. Настържете белия шоколад и поръсете над супените плодове. Сложете в хладилник за 2-3 часа или най-добре за 1 нощ. Извадете, махнете формата и сервирайте.
  • Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft