Тиропита - гръцка баница със сирене
22 Декември 2011
158867
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маслото се разтопява заедно с маргарина на силен огън и се смесва с брашното. Млякото се добавя на тънка струя, като непрекъснато се разбърква. Кашата се оставя да изстине за около 5 минути. Добавят се натрошеното сирене и яйцата и се разбърква. В две кори се завиват 1 с.л. олио и 2-3 с.л. плънка и се поставят в намаслена тава. Процедурата се повтаря до изчерпване на корите. Рулата се намазват с разтопено масло и се изпичат във фурна на 250 С.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари