6 готови кори за баница
150 мл газирана вода
зехтин
За плънка 1:
200 гр. сирене
150 гр. крема сирене
1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
За плънка 2:
300 мл кисело мляко
2 яйца
1/2 чаена лъжичка сол
В купа натрошете сиренето и добавете крема сиренето и черния пипер. Хубаво разбъркайте, докато получите хомогенна смес.
В друга купа смесете киселото мляко, яйцата и солта и хубаво разбъркайте.
Намажете тава за печене с олио и поставете първата кора вътре, така че краищата й да излизат извън тавата. Намажете кората с олио и отгоре поставете другата кора.
Върху втората кора разпределете 1/2 от плънката с кисело мляко. Върху нея поставете третата кора. Намажете я с олио. Отгоре разпределете 1/2 от плънката със сирене.
Покрийте с четвъртата кора и намажете с останалата част от плънката с кисело мляко.
Сега поставете петата кора и нанесете плънката със сирене върху нея.
Завършете с шестата кора, като нея намажете само с олио. Сгънете краищата на кората, които излизат извън тавата, навътре, и отново намажете с олио.
Сложете баницата да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути т.е. докато получи красив златисто-червен цвят. Когато е изпечена, баницата трябва да се надуе доста.
Извадете готовата баница от фурната и оставете 5 минути да се охлади.
След това я залейте с газираната вода. Оставете я да попие водата и да се охлади, и след това нарежете на парчета.
Най-вкусна е, когато престои няколко часа, преди да се поднесе.