Това беше първото нещо, на което ме научи баба като влезнах в кухнята и до ден днешен ми е любимото (видео)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това беше първото нещо, на което ме научи баба като влезнах в кухнята и до ден днешен ми е любимото (видео)
Това беше първото нещо, на което ме научи баба като влезнах в кухнята и до ден днешен ми е...
34921
Това беше първото нещо, на което ме научи баба като влезнах в кухнята и до ден днешен ми е любимото (видео)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

На това картофено кюфте с плънка от мляно месо ме научи баба още като бях малка, обожаваме ги вкички вкъщи, вкусът им е божествен.


Необходими продукти


12 средни картофа
2 яйца
1 глава лук
5 супени лъжици брашно
1 дафинов лист
1 ч.л. сол

 

Необходими продукти за плънката:
500 грама кайма
1 глава лук
сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:
 Нарежете картофите на големи парчета и ги сварете до пълна готовност.

Не забравяйте да ги посолите.  Не оставяйте картофите да изстинат, смачкайте ги на картофено пюре. Почистете лука и го нарежете на кубчета.

Запържете малко нарязан лук в растително олио, добавете мляното месо, разбъркайте всичко, добавете сол и черен пипер на вкус. В охладеното картофено пюре добавете яйцето, брашното и разбъркайте. Направете малки топки от картофеното тесто. Сплескайте ги и в центъра на всяка топка поставете по една супена лъжица от мляното месо.

Оформете картофените кюфтета, като съберете краищата. Оваляйте готовите кюфтета в брашно. Сложете малко растително олио в тигана. Изпържете първо от едната страна, а след това от другата до получаването на златиста коричка.

Картофените кюфтета с мляно месо са готови. 
 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft