Това е единственото сладко, което правя за зимата, но пък е такава разкошотия, че едвам го...
21 Септември 2017
70177
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти:
2 килограма сини сливи
400 грама орехови ядки
1 чаена чаша вода
1,5 килограма захар
1-2 пръчки канела
Начин на приготвяне:
Почистете сливите от костилките, разделяйки плодовете на две части. Към половинките добавете орехите, които предварително сте изсушили в сух тиган.
Засипете със захарта, налейте водата, сложете 1-2 пръчки канела и поставете съда върху котлона.
След като съдържанието му кипне, намалете температурата на огъня и варете в продължение на 20 минути, като периодично отстранявате образувалата се пяна.
Сливите трябва да омекнат.
Щом това стане, разпределете сладкото в бурканчета и ги затворете веднага. Разбира се, пръчката канела извадете от плодовата сладост предварително.
Обърнете бурканчетата и ги оставете така, докато се охладят напълно.
Щом това стане, разпределете сладкото в бурканчета и ги затворете веднага. Разбира се, пръчката канела извадете от плодовата сладост предварително.
Обърнете бурканчетата и ги оставете така, докато се охладят напълно.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари