Това е единствено сладко, което правим у нас всяка година, но е толкова лесно, че е грехота да...
18 Юли 2017
61938
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Продукти
за 2 бурканчета от 314 г.
1 кг. бяло грозде
500 г.
захар
1 ч.л. лимонов сок
Начин на приготвяне
Изчистваме гроздето от семките и го измиваме. Слагаме го в тенджера с 1 ч.ч. вода и го оставаме да ври 10 мин. на среден огън. Смиламе гроздето заедно с водата в блендер.
Сипваме получената смес в тенджера и прибавяме захарта. Варим на тих огън, докато мармаладът се сгъсти и прибавяме лимоновия сок. Слагаме 1 к.л. от мармалада в чиния.
Обръщаме я настрани и ако мармаладът не потече, е готов.
Слагаме мармалада в 2 бурканчета, които затваряме и оставяме обърнати наопаки.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари