Домашните крекери са ароматни и много вкусни. Просто си взимаш няколко в ръка и си ги хапваш …
Разбира се, вие открихте доматения сезон тази година и сега активно търсите интересни рецепти с тях.
Добрата новина е, че това печиво се приготвя много лесно. В крайна сметка, то се прави с готово тесто, което се купува от търговската мрежа. Ако сте привърженик на това всичко да се приготвя у дома, можете да откриете в интернет рецепта за многолистно тесто, която да използвате!
Необходими продукти:
. многолистно бутер тесто – 250грама
. домати – 2 броя
. чесън – 1 скилидка
. мляко – 50 мл
. босилек – 1 стрък
. зехтин – на вкус
. черен пипер (млян) – на вкус
. сол – на вкус
Начин на приготвяне:
1. Разстелете лист бутер тесто върху хартия за печене. Нарежете го на еднакви квадрати, примерно с размери около 4 на 4 сантиметра.
2. С помощта на кухненска четка намажете тестото с мляко.
3. Нарежете доматите на филийки с дебелина около половин сантиметър. Поставете по парче домат в средата на всеки един квадрат от тесто. Поръсете отгоре с черен пипер.
4. Сложете тестото във фурната, предварително загрята до 180 градуса и печете в продължение на 15-20 минути.
Вижте още: Китайски питки със зелен лук: Хрупкави отвън и меки отвътре!
5. Докато тестото се пече, измийте босилека и отделете листата от стеблото. Нарежете ги на ситно. След това смачкайте с преса една голяма скилидка чесън. Смесете приготвените съставки в купа и ги залейте със зехтин.
6. Извадете крекерите от фурната, след което върху доматите сложете смес от босилек и чесън. Поръсете със сол.
Ако имате намерение да приготвите още нещо вкусно заедно с крекерите от бутер тесто с домати за вечеря, препоръчваме ви това да са морски дарове. Например, най-бързо можете да сварите скариди.