Това е любимата ни торта вкъщи, децата обожават вкуса на кроасаните, мъжа ми на кремчето, а аз на шоколада, за всеки има по нещо

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е любимата ни торта вкъщи, децата обожават вкуса на кроасаните, мъжа ми на кремчето, а аз на шоколада, за всеки има по нещо
Това е любимата ни торта вкъщи, децата обожават вкуса на кроасаните, мъжа ми на кремчето, а аз на...
45141
Това е любимата ни торта вкъщи, децата обожават вкуса на кроасаните, мъжа ми на кремчето, а аз на шоколада, за всеки има по нещо
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими Съставки

пудинг - 4 бр. На д - р Йоткер, с бурбонска ванилия
мляко - 1 200 мл прясно
захар - 12 с.л.
бисквити - 13 бр.

обикновени
масло - 100 г краве
шоколад - 100 г млечен
кроасани - 3 - 4 бр.
за украса
шоколад - 50 г бял
шоколад - 50 г млечен

* мерки и количества

Начин на приготвяне
Форма за торта - 25 см диаметър

Натопете бисквитите в малко загрято мляко и ги подредете на дъното на формата. Изсипете пудинга от 4 пликчета в купа. Добавете 2 с.л. захар и 200 мл топло прясно мляко. Разбъркайте до разтварянето на пудинга и захарта. Междувременно загрейте 1 л прясно мляко на котлона в тенджера с 10 с.л. захар. Настържете 100 млечен шоколад.

Когато леко заври млякото, отстранете от котлона и сипете, като разбърквате непрекъснато, на тънка струйка разтворения пудинг. Върнете тенджерата на загретия котлон и бъркайте до сгъстяване. Отстранете и добавете предварително оставеното на стайна температура масло. Разбъркайте крема до усвояването на маслото. Разделете крема на две равни части и в едната добавете настъргания шоколад.

Разбъркайте до разтапянето му. Изсипете кафявия крем върху подредените бисквити във формата. Отгоре подредете кроасаните, като се стараете да бъдат равномерно разпределени. Ако се наложи, нарежете и запълнете дупките.

Отгоре изсипете и белия крем и разтръскайте формата, за да се разпредели равномерно. Оставете да изстине на стайна температура и след това приберете в хладилника.
 За украса настържете белия и кафявия шоколад на ренде и украсете тортата.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft