Това е любимият кекс на нашето семейство. Когато го правя даже и гости не каним, за да си го...
30 Октомври 2017
11726
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
За блата:
170 грама безсолно масло
2/3 чаена чаша (150 грама) захар
1 супена лъжица лимонова кора, фино настъргана
2 големи яйца
1 1/3 чаени чаши самонабухващо безглутеново брашно
2/3 чаени чаши пълномаслено кисело мляко
125 грама свежи боровинки (може замразени)
За сиропа:
2 супени лъжици лимонова кора
1/4 чаена чаша лимонов сок
1/2 чаена чаша захар
2/3 чаени чаши вода
Използвайте електрически миксер, за да разбиете маслото заедно със захарта и лимоновата кора. Бъркайте, докато станат на пухкав крем.
Добавете яйцата едно по едно, като всяко следващо слагате, след като предишното е добре усвоено от сместа. Добавете киселото мляко, постепенно брашното, а накрая боровинките.
Изсипете в подходяща форма, която предварително сте намазнили и набрашнили.
Печете на 180 градуса за около 40-45 минути, или докато при проверка с клечка, тя излиза напълно суха. Оставете за 10 минути да почине, преди да обърнете готовия кекс.
Докато сладкишът се охлажда, направете сиропа. В касерола сложете водата, захарта, лимоновия сок и кората. В началото включете котлона на ниска температура и бъркайте, за да се разтвори захарта, след това увеличете на средна степен и изчакайте да кипне. Варете 5 минути, за да се сгъсти сиропът.
Сложете сладкиша в подходяща чиния и внимателно го залейте с горещия сироп.
Изсипете в подходяща форма, която предварително сте намазнили и набрашнили.
Печете на 180 градуса за около 40-45 минути, или докато при проверка с клечка, тя излиза напълно суха. Оставете за 10 минути да почине, преди да обърнете готовия кекс.
Докато сладкишът се охлажда, направете сиропа. В касерола сложете водата, захарта, лимоновия сок и кората. В началото включете котлона на ниска температура и бъркайте, за да се разтвори захарта, след това увеличете на средна степен и изчакайте да кипне. Варете 5 минути, за да се сгъсти сиропът.
Сложете сладкиша в подходяща чиния и внимателно го залейте с горещия сироп.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари