Това е любимият ми десерт за уикенда, всяка събота си го правя и забравям за всички грижи и проблеми

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е любимият ми десерт за уикенда, всяка събота си го правя и забравям за всички грижи и проблеми
Това е любимият ми десерт за уикенда, всяка събота си го правя и забравям за всички грижи и проблеми
145503
Това е любимият ми десерт за уикенда, всяка събота си го правя и забравям за всички грижи и проблеми
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако винаги сте си мислили, че домашните еклери се правят трудно, просто не сте открили подходящата рецепта за тяхното приготвяне. Предлагаме ви една проверена рецепта, с която ще изкушите, както себе си така и всичките си гости!

 

Домашни еклери

Съставки:

Мляко прясно – 1 чаша (250 мл)

Масло – 100 грама

Брашно – 150 грама

Сол – щипка

Яйца – 4 броя

 

Начин на приготвяне:

В тенджера изсипете млякото, сложете маслото и щипка сол.

Изчакайте маслото добре да се разтопи и добавете пресятото брашно при непрекъснато разбъркване. Когато сместа заври, отстранете от огъня. След това добавете едно по едно яйцата, като бъркате непрекъснато. Не се притеснявайте да добавите яйцата директно в горещото тесто.

Готовата смес сложете в сладкарски пош и направете ивици с дължината от 10 см в предварително намазнена тава или в тава, покрита с хартия за печене. Между парчетата тесто оставите разстояние от 5 см. Печете еклерите в предварително загрята фурна на 180 градуса в продължение на 30 минути. По време на печенето не отваряйте фурната.

В готовите еклери направете дупка и напълнете с яйчения крем, а отгоре покрийте с разтопен на водна баня шоколад.

 

Яйчен крем:

400 мл прясно мляко

2 жълтъка

1,5 супени лъжици брашно

1,5 супени лъжици нишесте

80 грама захар

Ванилия

 

Начин на приготвяне:

В съд на котлона смесете жълтъците със захарта и ванилията, налейте млякото и добавете брашното и нишестето. Разбъркайте добре, за да избегнете образуването на бучки, в продължение на 3-5 минути на силен котлон. Много внимавайте и разбърквайте добре. Гъстотата на крема зависи от това колко време ще стои на котлона. Обикновено е готов на 4-та минута.

Споделете тази рецепта с вашите приятели! Нека те също си направят вкусни домашни еклери!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft