13 Септември 2016
440878
Снимков материал: pixabay.com
Скариди - много популярен морски дар. Всяка година в света се ядат няколко милиона тона от този продукт. Ние обичаме да ядем скариди, но рядко се замисляме за това как и къде те се отглеждат. Днес ще ви споделим 3 факта, които ще ви накарат да внимавате с тези морски дарове.
Как се фалшифицират скариди
- Китайците отдавна се научиха да фалшифицират храна, не подминаха и скаридите. Китайците започнаха да имитират месото на скаридите, заменяйки го с кайма от риба. Разбира се, производителите му придават формата на истинските скариди, а след това ги оцветяват. По този начин, купувайки евтин пакет скариди, получаваме обикновена риба. За да не се хванете на въдицата, винаги четете информацията за състава на това, което купувате.
- Това не е единственият начин, по който в Китай се опитват да печелят допълнителен доход от морски дарове. Китайците са се научили да превръщат и най-евтините видове ракообрацни в елитен клас. За целта те просто ги варят в боя, а след това ги напояват с натриев триполифосфат, за да закрепят цвета. Този материал също запазва в скаридите излишната вода, което ги прави по-тежки. Полученият продукт се излага на открито и се изсушава до 5 дни.
- В допълнение, във фермите, където се отглеждат скариди, не се следват санитарните норми, така че въпросните ферми за скариди са истинските развъдници на бактерии и вируси.
Кой не е загубил апетит след тези снимки? Основното нещо е внимателно гледате какво купувате, за да не се превърнете в жертва на безскрупулни производители.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари