Това е моята здравословна рецепта, с която поддържам перфектната си форма целогодишно- лесничка и бързичка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е моята здравословна рецепта, с която поддържам перфектната си форма целогодишно- лесничка и бързичка
Това е моята здравословна рецепта, с която поддържам перфектната си форма целогодишно- лесничка и...
22468
Това е моята здравословна рецепта, с която поддържам перфектната си форма целогодишно- лесничка и бързичка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бързо и лесно бихте могли да зарадвате вашите близки с тази интересна, здравословна и направо мързелива пита със спанак и с други зеленчуци

Винаги е необходимо да се храним здравословно, а най-здравословните храни са спанакът и копривата.

Това не е стандартна пита с брашно и тесто, а ще използваме ориз, затова се приготвя бързо и лесно. Освен това, оризът е много по-здравословен от тестото.

 

За да приготвите вашата мързелива и здравословна пита със спанак и с други зеленчуци трябва да имате пролетно настроение и следните продукти:

200 гр.

ориз

250 гр. пресен спанак – може да използвате коприва

1 вр. пресен лук

1 вр. пресен чесън (или 3 скилидки стар)

1/2 вр. копър

1/2 вр. магданоз

2 тиквички средно големи

150 гр. гъби

150 гр. кашкавал (сирене “Гауда” или пармезан)

1 чашка за кафе готварска сметана (може и без нея)

2 бр. яйца

1 кубче зеленчуков бульон (не е задължително ако се храните здравословно)

зехтин

черен пипер

червен пипер (по желание)

сол

тортена форма за печене с подвижно дъно и хартия за печене

 

Приготвяне:

Включете фурната за печене да се загрява. Измийте ориза и го сложете да се вари на слаб огън. Можете да сложите и кубче бульон с малко сол, писаха в Една.БГ. През това време трябва да измийте и да нарежете спанака (копривата), чесъна и лука. Сложете в дълбок тиган или в тенджерка зехтина и лука с малко сол.

Малко по-късно ще сложите спанака или копривата. Докато се задушават вие измийте, обелете и нарежете на кръгчета 2-те тиквички. Прибавете ги към спанака (копривата) накрая и ги задушете за кратко. Накрая сложете магданоза и копъра. Докато се задушават зеленчуците, вие измийте и нарежете гъбите. Сложете ги в друг съд и ги оставете да се задушат със зехтин и малко сол, докато водата в тях се изпари и те станат порозовеят на цвят.

Усилете фурната и започнете да смесвате всички продукти в съд – сипете задушения ориз и сметаната. Объркайте. Сипете лука с тиквичките и гъбите. Накрая прибавете и двете разбити яйца. Така обърканата смес сипете във формата за печене като загладите повърхността с лъжица.

Сложете да се пече във фурната. Ще ви отнеме до 25 до 40 минути (зависи от вашата фурна). Малко преди да извадите, наръсете с настъргания кашкавал (пармезан). На видеото има друга интересна рецепта с тиквички и спанак. Отново бихте могли да замените спанака с коприва, която е особено полезна, но е най-вкусна млада през пролетта.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft