По някаква причина мнозина смятат, че вкусно ястие на ниво ресторант трябва да се приготви от скъпи видове риба. Твърди се, че за това са подходящи само благородна сьомга, лаврак или ципура.
Но главният готвач Антон Салников вярва, че страхотна вечеря може да се приготви и от бюджетни морски дарове.
Перфектната печена риба
Продукти:
200-300 грама риба
50 грама домати
20 грама масло
3-4 резена лимон
10 грама босилек
20 грама маслини
Приготвяне:
Почистената и измита риба подсушете. Нарежете доматите и лимоните на резени, маслините - на ситно. Поставете в коремчето на рибата 1-2 резена лимон, половината резени домат, нарязаните маслини, маслото и пресния босилек.
Отгоре подредете останалите резени лимон и домат, поръсете с качествен зехтин и увийте всичко в хартия за печене или алуминиево фолио.
Печете на 160 градуса за 20 минути. Ще бъде много вкусно!