Това е най- вкусният патладжан, който някога съм яла. Не случайно вече не сядам на масата без него

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е най- вкусният патладжан, който някога съм яла. Не случайно вече не сядам на масата без него
Това е най- вкусният патладжан, който някога съм яла. Не случайно вече не сядам на масата без него
25064
Това е най- вкусният патладжан, който някога съм яла. Не случайно вече не сядам на масата без него
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Опитайте се да сготвите патладжан по тази рецепта и това ще ви стане любимото ястие. За пълна подготовка ястието ще ви отнеме 3-5 дни, но на следващия ден може да започнете да ядете патладжани. 

маринован патладжан

Как да си мариноваме патладжани

СЪСТАВКИТЕ

5-6 патладжани
10 скилидки чесън
2 супени лъжици вода
100-150 ml оцет от 9%
5 дафинови листа
8 грама черен пипер
4 грама сладък пипер
4 карамфила
1 супена лъжица сол
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица мед
1 супена лъжица растително масло

маринован патладжан

ПОДГОТОВКА

Излейте 0,5 л вода в тенджерата, след това добавете всички съставки от списъка: оцет, дафинов лист, черен и червен пипер, карамфил, сол, захар, мед и растително масло. Сварете саламурата и оставете да изстине.

маринован патладжан

Сега подгответе патладжана. Те не трябва да са узрели. Обелете ги от кожата и ги нарежете на плочки с дебелина около 8-10 мм. За да премахнете горчивината му, която често присъства в патладжана, поръсете всяко парче със сол и оставете за 20 минути.

Докато саламура се охлажда и горчивият вкус на патладжана изчезне, продължете да приготвяте съставките. Вземете 2 глави чесън, обелете ги и нарежете на тънки плочи. Чесънът е необходим за марината. Стиснете патладжаните от капещата течност и можете да ги изпържете до златисто кафяво. След това ги оставете да се охладят.

Когато патладжаните се охладят, поставете ги в съд за съхранение. Както е на снимката: вземете една чиния с патладжан, потопете я в саламура и подредете в тава. Поставете патладжаните по-плътно. Поставете първия ред, след това 2-3 парчета нарязан чесън на всяко парче. На върха се поставя още една редица от патладжани и отново чесън. Поставете цялото количество. По желание може да добавите още малко чесън

Накрая излейте върху патладжана останалата саламура. Патладжаните трябва да са покрити от нея. Поставете тавата в хладилника.

Ще ви трябват 3-5 дни. Но можете да започнете да ядете преди това. Вкусът, разбира се, ще бъде различен. След първия ден ще стане по-наситен, на третия ден парчетата ще станат по-меки.

А на петия ден направо ще се топи в устата ви

Можете да мариновате патладжани за зимата. Само чесън ще трябва да сварите със саламура. Вкусните патладжани са подходящи за всеки празник . Те могат да се сервират и за обяд.

Успешно ще разнообразят менюто ви! Вземете тази проста рецепта за патладжан и не забравяйте да я споделите с приятелите си.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft