Това е най- елементарната торта без печене, с която ще избиете рибата и няма да има гост, който да не говори дълго време за нея

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е най- елементарната торта без печене, с която ще избиете рибата и няма да има гост, който да не говори дълго време за нея
Това е най- елементарната торта без печене, с която ще избиете рибата и няма да има гост, който...
26991
Това е най- елементарната торта без печене, с която ще избиете рибата и няма да има гост, който да не говори дълго време за нея
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Нужни продукти:


800г. бисквити (по-тънки и меки аз използвах чаени маслени)
100г.

лешници/орехи леко запечени на сух тиган
200г. захар
60г. натурално какао на прах
240 мл. вода
150г. масло
1 ч.л. ванилов екстракт или 1 апула ваникова есенция

За ганажа:
120г. сладкарска сметана (животинска)
120г. натурален черен шоколад
ядки за украса



Приготвяне:

Начупете бисквитите на малки парчета и ги поставете в голяма купа. Запечете накълцаните на не много дребно ядки в сух горещ тиган за 5 минутки. В малка тенджерка поставете захарта и какаото и разбъркайте.
Постепенно налейте и водата към сухата смес докато напълно се усвои. Загрейте сместа на котлон и оставете на умерена температура за 10 минути като след като се сгорещи добавете и маслото.



Охладете за 15 минути. Налейте шоколадовата смес към бисквитите и ядките и разбъркайте докато напълно се комбинират двата компонента. Изсипете подходяща тавичка с падащи стени с диаметър 23 см., а ако смятате,че ще залепне бисквитената торта по стените поставете лента от хартия за печене.

Изсипете бисквитено-шоколадовата смес във формата и добре натиснете и загладете за да се получи хубав плътен блат. Охладете за 30-60 минути в хладилник. Направете ганажа като в касерола сложите сметаната и я поставите на котлон с умерена температура докато закъкри.

След това премахнете от котлона и добавете в горещата сметана шоколада , разбъркайте добре докато напълно се разтопи и добавете ваниловия екстракт. Разбъркайте и излейте равномерно върху бисквитения блат и украсете с ядките.

Поставете в хладилник за 4 часа, а аз я направих вечерта и я поставих за една нощ, тъй като у дома десерт за толкова време никой няма да чака да се стяга .

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft