Това е първото нещо, което правя от моята домашна реколта от чушки: Моята рецепта за летни пълнени чушчици!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е първото нещо, което правя от моята домашна реколта от чушки: Моята рецепта за летни пълнени чушчици!
Това е първото нещо, което правя от моята домашна реколта от чушки: Моята рецепта за летни...
3841
Източник: За Жената
Това е първото нещо, което правя от моята домашна реколта от чушки: Моята рецепта за летни пълнени чушчици!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пригответе любимите си пълнени чушки у дома по моята малко нетрадиционна рецепта и открийте нови вкусове на този деликатес.

Сезонът на чушките е в разгара си, така че защо да не се възползвате максимално от него?

Нарекла съм ги Моите летни пълнени чушки , защото за плънката използвам много от сезонните зеленчуци, които растат в собствената ми градина през лятото. Споделям с вас необходимите продукти и начина на приготвяне:

моите чушки

Моите летни пълнени чушки

Имаме нужда от:

  • 11 чушки (средна големина)
  • растително масло
  • 2 глави лук
  • 1 скилидка чесън
  • сол
  • 1 морков
  • 1/2 червена чушка
  • 2 зърна бахар
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • 2 супени лъжици сметана
  • щипка кристална захар
  • 1 голяма тиквичка
  • 600 г всякаква кайма
  • пресни листа киселец
  • магданоз
  • пресен лук (по желание)
  • 1 голям домат
  • смлян черен пипер
  • сушен чесън
  • смлян кимион (по желание)
  • 2 зърна бахар
  • 1 дафинов лист

Процедура:

Загрейте олиото в тиган .

Нарежете обеления лук на кубчета и добавете в тигана.

След това добавете резен чесън, сол и разбъркайте.

Настържете обеления морков на едро ренде.

Нарежете половината червена чушка на ситно.

Тиквичките се настъргват на едро в купа, посоляват се, разбъркват се с ръце и се оставят да си пуснат сока.

Когато лукът покафенее в тигана, добавете нарязаните зеленчуци и разбъркайте.

Отрежете върха на чушките и отстранете семките. Запазете "капачетата".

чушки в тенджера

Снимка: youtube

Разделете запържените зеленчуци на две, прехвърлете едната част в чиния, а от другата пригответе соса.

Към зеленчуците в тигана добавете доматеното пюре, захарта и разбъркайте.

лук с доматено пюре

Изцеждаме внимателно излишната течност от тиквичките и ги добавяме в купата с каймата.

След това добавете нарязан магданоз, пресен лук и киселец.

кайма със зеленчуци

Снимка: youtube

Към запържената зеленчукова смес в тигана се добавя сметаната и се разбърква.

сметана в пюре

Снимка: youtube

След това добавете сока, който са пуснали тиквичките, половин чаша вода и разбъркайте.

Обелете бланширания домат, нарежете го на кубчета и го добавете към месната смес.

кайма и зеленчуци

Снимка: youtube

Добавяме охладените запържени зеленчуци, които заделихме в началото.

Посолете сместа, подправете на вкус, добавете сух чесън и кимион.

Омесете всичко заедно на ръка.

Напълнете чушките с месната плънка .

пълнене чушки

Снимка: youtube

Покрийте чушките отгоре с "капачетата" и закрепете с клечка за зъби. Наредете ги една до друга в тенджерата.

пълнени чушки тенджера

Снимка: youtube

Залейте със соса от тигана. Накрая се заливат с 500 мл вода.

чушки със сос

Снимка: youtube

Сложете тенджерата на котлона, добавете зърната черен пипер и дафиновия лист.

Покрийте с капак, оставете да заври и гответе 40 минути.

чушки под капак

Снимка: youtube

След като изтече времето, изключете котлона и оставете да престои още 10 минути.

Сервираме готовите пълнени чушки със заквасена сметана.

пълнени чушки зеленчуци

Снимка: youtube

Желаем ви добър апетит!

летни пълнени чушки

Снимка: youtube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft