Това е рецептата за най-вкусните КОЛЕДНИ МЕДЕНКИ: Пълни са със сладко и покрити с шоколад! Ще се влюбите в тях:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е рецептата за най-вкусните КОЛЕДНИ МЕДЕНКИ: Пълни са със сладко и покрити с шоколад! Ще се влюбите в тях:
Това е рецептата за най-вкусните КОЛЕДНИ МЕДЕНКИ: Пълни са със сладко и покрити с шоколад! Ще се...
1773
Източник: За Жената
Това е рецептата за най-вкусните КОЛЕДНИ МЕДЕНКИ: Пълни са със сладко и покрити с шоколад! Ще се влюбите в тях:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Страхотна рецепта, която ще бъде звездата на вашата коледна трапеза. Ще се влюбите в пълнените меденки със сладко от първата хапка, остават меки дълго време и са идеални за коледна почерпка на любимите ви хора.

Намерихме вдъхновение за тази страхотна рецепта от нашата читателка Ренета, която ни изпрати вкусната рецепта за Коледни меденки със сладко и шоколад :

коледни сърчица

Снимка: Фейсбук

Коледни меденки със сладко и шоколад

Продукти:

  • 250 г мед
  • 250 г захар
  • 100 г краве масло
  • щипка сол
  • 15 г джинджифил на прах
  • 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
  • 600 г гладко брашно
  • 20 г какао
  • 2 яйца
  • конфитюр

Топинг:

  • шоколад
  • мазнина (растително олио)

Приготвяне:

Сложете захарта, меда и маслото в малка тенджера и загрейте на слаб огън, като разбърквате от време на време, докато захарта се разтвори напълно.

Свалете от котлона и оставете да изстине малко.

След това добавете сол и подправка за меденки и разбъркайте, така че подправките да се разпределят равномерно в сместа.

Добавете разбитите яйца и разбъркайте отново.

Пресейте брашното, какаото и содата и към тях изсипете медената смес.

Разбъркайте и омесете по-твърдо тесто.

По време на месенето тестото ще е лепкаво, ако е необходимо може да поръсите малко брашно или набрашнете ръцете си, но не много, защото меденките ще станат много корави .

Увийте тестото в стреч фолио и го оставете да престои една нощ в хладилника.

На следващия ден върху леко набрашнен плот разточете тестото с дебелина около 3 мм и изрежете различни форми.

Върху половината от изрязаните сладки се слага по половин чаена лъжичка сладко и се покрива с еднаква форма, за да не изтече сладкото.

Притиснете внимателно краищата на сладките, за да запечатате сладкото вътре.

Печете в предварително загрята фурна върху тава, застлана с хартия за печене на 180 градуса за около 12-14 минути, в зависимост от големината на меденките.

По-добре е да печете по-кратко, отколкото по-дълго, по-продължителното печене ще изсуши меденките и ще ги направи твърди. След изпичане се оставят да се охладят напълно.

Охладените пълнени меденки украсете с шоколадова глазура.

коледни меденки

Снимка: Фейсбук

Топинг:

За глазурата разтопете в съд на водна баня шоколада с малко олио и в него потопете горната част на меденката.

Оставете глазурата да изсъхне напълно. На третия ден са напълно омекнали.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft