Новогодишна елха от бутер тесто - вкусно и апетитно
Приготвянето на пайове, торти и сладкиши с домашно приготвен крем за празниците не винаги е добра идея, тъй като в този период най-често домакините бързат и не им достига време. Затова ви представяме този лесен, но много оригинален десерт – “коледна елха”.
За да приготвите тортата ще ви трябват само 3 продукта. Можете да я изпечете с шоколад и ядки, мармалад или с мляко.
Необходими продукти:
250 грама бутер тесто
1 яйце
4 супени лъжици нутела
Начин на приготвяне:
1. Разстиламе първия слой от бутер тестото добре. Който има време, може да си приготви домашно бутер тесто.
2. С помощта на лъжица намажете шоколада, фъстъченото масло или каквото сте избрали: кондензирано мляко, крема сирене, яйчен крем и дори сладко или мармалад.
3. Направете го, така че да получите голям триъгълник, както е на снимката.
4. Покрийте с втория слой на тестото.
5. С помощта на нож, изрежете плънката, която е във формата на триъгълник. Останалата част от тестото не се изхвърля.
6. Изрежете 3 сантиметра от дъното на ствола на дървото. Изрежете по 2 сантиметра от ръбовете на тестото, като на снимката.
7. Вземете парчетата тесто, които ще бъдат бъдещите клони и ги увийте два пъти.
8. За да оформите горните клони е необходимо само едно завъртане.
9. Оформете звезда на върха.
10. Разбийте яйцето и с четка намажете елхата. За да бъде тортата по-блестяща, към яйцето може да добавите щипка захар. Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса.
11. След 15 минути ще имате вкусна коледна елха!
Бъдете внимателни, защото след като опитате тази торта от бутер тесто , може да развиете зависимост към нея. Не се шегуваме, наистина е вкусна. Не изглежда нищо особено, но идеята е много апетитна.