Това е рецептата, с която ще оставите всички без думи на Нова Година и няма да има човек на масата, който да не ви похвали

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е рецептата, с която ще оставите всички без думи на Нова Година и няма да има човек на масата, който да не ви похвали
Това е рецептата, с която ще оставите всички без думи на Нова Година и няма да има човек на...
88573
Това е рецептата, с която ще оставите всички без думи на Нова Година и няма да има човек на масата, който да не ви похвали
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Новогодишна елха от бутер тесто - вкусно и апетитно

Приготвянето на пайове, торти и сладкиши с домашно приготвен крем за празниците не винаги е добра идея, тъй като в този период най-често домакините бързат и не им достига време. Затова ви представяме този лесен, но много оригинален десерт – “коледна елха”.

За да приготвите тортата ще ви трябват само 3 продукта. Можете да я изпечете с шоколад и ядки, мармалад или с мляко.

Между другото, тортата е вкусна не само сладка, но и солена. Като цяло, не се ограничаваме само до тази рецепта. Оставете въображението си да работи.

 

Необходими продукти:

250 грама бутер тесто
1 яйце
4 супени лъжици нутела

 

Начин на приготвяне:

1. Разстиламе първия слой от бутер тестото добре. Който има време, може да си приготви домашно бутер тесто.

2. С помощта на лъжица намажете шоколада, фъстъченото масло или каквото сте избрали: кондензирано мляко, крема сирене, яйчен крем и дори сладко или мармалад.

3. Направете го, така че да получите голям триъгълник, както е на снимката.

4. Покрийте с втория слой на тестото.

5. С помощта на нож, изрежете плънката, която е във формата на триъгълник. Останалата част от тестото не се изхвърля.

6. Изрежете 3 сантиметра от дъното на ствола на дървото. Изрежете по 2 сантиметра от ръбовете на тестото, като на снимката.

7. Вземете парчетата тесто, които ще бъдат бъдещите клони и ги увийте два пъти.

8. За да оформите горните клони е необходимо само едно завъртане.

9. Оформете звезда на върха.

10. Разбийте яйцето и с четка намажете елхата. За да бъде тортата по-блестяща, към яйцето може да добавите щипка захар. Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса.

11. След 15 минути ще имате вкусна коледна елха!

Бъдете внимателни, защото след като опитате тази торта от бутер тесто , може да развиете зависимост към нея. Не се шегуваме, наистина е вкусна. Не изглежда нищо особено, но идеята е много апетитна.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft