Сладкиш с извара , без брашно! По-вкусен от сладолед!
Когато си отрежете едно парче сладкиш с извара и опитате, ще усетите как неусетно се топи в устата и ще ви се прииска да посегнете за още едно парче.
След като веднъж опитате този уникален сладкиш с извара, неминуемо ще започнете редовно да приготвяте този шедьовър на всички свои близки. А и рецептата за приготвянето на този чудесен сладкиш е изключително лесна за изпълнение и ние сме уверени, че той бързо ще се превърне в любим на всички у дома. Ето как да си го приготвите:
Необходими продукти:
.
Извара-дребнозърнеста – 500 гр.
. Масло или маргарин – 50 гр.
. Яйца – 5 бр.
. Грис – 1 супена лъжица с връх
. Стафиди – на вкус.
. Кората на един лимон – настъргана
. Захар – 100 гр.
. Сметана – 50гр.
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците, добавете 50 грама захар и ги разбийте с миксер. Добавете размекнатото масло, стафидите, лимоновата кора, гриса и разбъркайте. След това прибавете изварата и отново разбъркайте.
Разбийте белтъците на твърд сняг, постепенно добавяйки останалата захар. Прибавете ги към сместа с изварата. В никакъв случай не разбивайте с миксера, а внимателно разбърквайте с дървена лъжица или шпатула. По този начин, пухкавата пяна, която образуват разбитите на сняг белтъци се запазва в максимално количество, повишава обема на изварената смес и спомага за достигане до висотите на вкусен кулинарен шедьовър.
Формата за печене намажете с масло и поръсете с грис, след което изсипете тестото.
Отгоре изрисувайте със заквасената сметана някаква фигура по ваше желание, изливайки сметаната направо от кутията, на която предварително сте направили отвор.
![Сладкиш с извара, без брашно! По-вкусен от сладолед!](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8%D1%88-%D1%81-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%BE-%D0%9F%D0%BE-%D0%B2%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4-a-300x218.jpg)
Печете на 160 градуса С, докато сладкишът се зачерви леко отгоре.
Когато вкусния сладкиш с извара е напълно готов, се оставя да се охлади добре на стайна температура, най-малко 2 часа преди да пристъпите към най-приятната част – вкусването от десерта.
Приятен апетит!