Индийците наричат морския ориз „живо лекарство“. Подобно на гъбата комбуча, морски ориз се получава чрез процеса на ферментация.
Морският ориз е в състояние да защити всички клетки в тялото от хранителни отравяния и токсини. Възстановява се работата на всички вътрешни органи, нормализира се обмяната на веществата и доказано подмладява.
Още в началото е необходимо да кажем, че морския ориз не е толкова популярен, като гъбата комбуча, например. Но, това съвсем не значи, че не може да се намери фермент. В интернет има достатъчно форуми и групи в социалните мрежи, чрез които няма да бъде трудно тази гъба да намери щастливия си собственик.
Морски ориз или индийската гъба се размножава в мляко. Спокойно може да се използва сухо мляко, което се разтваря във вода. Добавя се захар и се оставя да ферментира. Още по-добре ще е, ако в прясно мляко сложите натурално кисело мляко, което да ферментира до състояние на т.н. морски ориз. По света тази напитка се нарича „тибетско мляко“ или кефир.
При процеса на ферментация на млякото се образуват спори, които много приличат на ориз.
Как да си направите морски ориз?
1. След като сте получили гъбите от ферментацията на млякото, прецедете и изплакнете.
2. Стерилизирайте 3-литров буркан.
Разтворете 4 супени лъжици захар в 1 л вода, изсипете течността в съда. Чистият, вече прецеден ориз се поставя в буркана със сладката вода. Добавете малко сушени плодове – кайсии или стафиди.
3. Покрийте буркана с марля.
4. Поставете буркана на място, защитено от слънчева светлина.
5. Ден по-късно се получава напитка, напомняща на квас. Прецедете, а гъбите поставете в нов захарен разтвор.
Как се приема инфузията от морски ориз или тибетско мляко?
Пийте напитката по следната схема: 3-4 пъти на ден да се пие по 50-100 мл от кефира, 15-20 минути преди ядене.
Тибетското мляко има доста полезни свойства: разтваря солта в ставите и камъните в бъбреците и пикочния мехур. Помага при радикулит, артрит и ревматизъм.
Един от ключовете за отлично здраве и дълъг младежки живот е решаване на проблема с разграждането и усвояването на храната в организма. Това е сериозен проблем, защото повечето от храната, която ядем, е „мъртва“ храна. Гниенето (разграждането на органичната материя, обикновено чрез бактериално действие) на този вид храни рязко намалява живота, и в резултат ни убива отвътре.
Тибетската гъба или морския ориз е еликсир на живота, който е в състояние да ни помогнете да намерим решение на този проблем. В света на здравето тази гъба се нарича „живо средство за защита„.
Отровите се абсорбират в кръвта ни през кръвоносните съдове и се разпространяват до всички наши клетки в тялото. От тази гледна точка ние убиваме себе си с това, което ядем.
Най-важните ползи на тибетското мляко или морския ориз
– Нормализира обмяната на веществата и апетита, като по този начин влияе върху теглото
– Възстановява микрофлората в храносмилателната система
– Намалява симптомите при диария и хроничен запек
– Напълно изчиства организма от тежки метали, химически антибиотици, камъни в бъбреците и патогенни микроорганизми
– Разтваря „камъните“ от бъбреците и жлъчния мехур
– Топи мазнините и намалява теглото в случаите на затлъстяване
– Изчиства тялото от шлаката
– Полезно е при чернодробно заболяване
– Намалява непоносимостта към лактоза
Тибетското мляко има безценни ползи за сърцето и кръвоносната система
– Нормализира кръвното налягане
– Понижава високо систолично и диастолично кръвно налягане
– Понижава сърдечната честота /сърцебиене/
– Спира втвърдяването на стените на капилярите
– Изчиства съдове
Противопоказана е употребата на тибетско мляко при хора с инсулино-зависим тип диабет, язвена болест и дуоденална язва на стомаха.