Това е тайната ми рецепта, с която всеки път шашкам гостите у нас, цяла вечер само за него се говори

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е тайната ми рецепта, с която всеки път шашкам гостите у нас, цяла вечер само за него се говори
Това е тайната ми рецепта, с която всеки път шашкам гостите у нас, цяла вечер само за него се говори
15839
Това е тайната ми рецепта, с която всеки път шашкам гостите у нас, цяла вечер само за него се говори
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Коя е тази вкусотия, която сме готови да ядем „нон-стоп“ – и на обед и на вечеря? Това е прочутото картофено руло. Ето как да си го приготвите сами (ако вече не сте го правили!)

Обелете 1 кг картофи и го сварете в подсолена вода.

Извадете ги и ги настържете на едро ренде; прибавете към тях 80 г бяло брашно, 4 разбити яйца, 4 с.л. растително масло, 20 г накълцан на дребно магданоз, сол и черен пипер – на вкус. Объркайте старателно сместа до получаване на хомогенно тесто.

 

Междувременно сварете две яйца – да не са рохки, срежете ги на филийки и ги подредете равномерно по картофеното тесто, което сте разстлали във формата на лист.

Също така задушавате до леко омекване 200 г гъби – нарязани на филийки и 200 г моркови – нарязани на тънки кръгчета и също ги разпределяте равномерно по тестото. Сега го навивате във формата на руло, което поставяте в намаслена тава. Печете във фурна на умерена температура (180˚С) – до зачервяване.

Поднасяте рулото, след като го разрежете на парчета. Допълнително, бихте могли да намажете парчетата с лютеница. Хапнете си и да ви е сладко

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft