Този сладкиш бе наречен хитът на сладкишите в Германия. И с право - изключително лесен е за приготвяне, отнема малко време, малко продукти, а резултатът е впечатляващ по вкус и аромат! Ако искате и вие да опитате прочутия Немски ябълков сладкиш , следвайте лесната рецепта по-долу:
Немски ябълков сладкиш
Продукти (за форма 27х18см):
- 2 ябълки
- 60 г масло
- 90 г захар
- 3 яйца
- 120 г захар
- 300 г брашно
- 15 г бакпулвер
- 200 мл мляко
Приготвяне:
Маслото и захарта се разтопяват на умерена температура, след което се добавят ситно нарязаните ябълки (на тънки резени).
Яйцата се разбиват със захарта, след което се добавя пресятото брашно, смесено с бакпулвера и всичко се смесва с прясното мляко. трябва да се получи гладко, хомогенно, полутечно тесто.
Добавете изпържените и охладени ябълки и разбъркайте.
Изсипете сместа във форма с пръстен, намазана с масло. Разстелете и изравнете.
Печете в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.
Оставете да изстине, след което махнете ринга и хартията, а по желание поръсете отгоре с пудра захар и сервирайте.
Да ви е сладко!