Това крема сирене намазано на хлебче е най- вкусното нещо, което открих това лято

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това крема сирене намазано на хлебче е най- вкусното нещо, което открих това лято
Това крема сирене намазано на хлебче е най- вкусното нещо, което открих това лято
25117
Това крема сирене намазано на хлебче е най- вкусното нещо, което открих това лято
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Дори неопитен кулинарен специалист, гледайки последните тиквички през този сезон, неволно си задава въпроса: „И какво с тях не сготвих?“ Правих ги по всички начини, дали пък не съм изпуснала нещо. За тези, които все още търсят прости рецепти за любимия зеленчуци , имаме лесен начин за приготвянето на тиквички .

Много прилича на класическа рецепта за разядка, но с добавяне на сирене и моркови. Ще се изненадате, но това коренно ще промени вкуса на цялото ястие, ще му придаде пастообразна консистенция. Идеална за намазване за сандвичи !

 

Съставките

тиквики 500 g

моркови 1 бр

лук 1 бр

Крема сирене 150 g

Слънчогледово масло 2 с.л.

копър 1 супена лъжица

сол на вкус

 

подготовка

Нарежете измитите тиквички на кубчета със страна 2 см, обелете морковите и настържете. Нарязваме ситно лука без люспи. 


В тиган с олио първо сложете морковите, след това лука и пържете, докато зеленчуците омекнат. След това добавете тиквичките и оставете да къкри още 5 минути.

Отстранете зеленчуците от котлона и ги оставете да изстинат. През това време нарежете крема сиренето на кубчета.

Заредете задушените тиквички с лук и моркови, сирене, билки в блендер. Добавете сол, смилайте съдържанието в пасатора до хомогенна паста. Прехвърлете в контейнер и го съхранявайте в хладилник за няколко часа

 

Не е обичайно да се добавят много подправки към тиквички, защото вкусът им е твърде деликатен. Затова е подходяща скилидка чесън, черен пипер и копър. Най -добре е получената паста от тиквички да разнесете на тостове и крутони. Не се тревожете, ако консистенцията ви се струва твърде рядка: сиренето ще замръзне в хладилника и ще даде желаната консистенция за мазане. Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft