Това лепкаво нещо на яйчения жълтък е по-важно, отколкото си мислите! Повечето хора нямат представа защо!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Това лепкаво нещо на яйчения жълтък е по-важно, отколкото си мислите! Повечето хора нямат представа защо!
47437
Снимков материал: pixabay.com
Това лепкаво нещо на яйчения жълтък е по-важно, отколкото си мислите! Повечето хора нямат представа защо!

Яйцата са част от почти всяка диета, но все още има нещо, което повечето хора все още не знаят за тях.

Едно нещо, което хората често намират в яйцето - бялото, лепкаво нещо в жълтъка.

Отговорът на въпроса, какво наистина е това нещо, е много по-интересен, отколкото си мислите!

На пръв поглед не винаги можете да забележите това лепкаво нещо, особено след като яйцето е сготвено. Това бяло вещество, свързано с жълтъка в повечето яйца се нарича шалаза.

И всъщност би ли трябвало да е там?

Отпуснете се! Това всъщност е знак, че яйцата са пресни и безопасни за ядене. Обикновено има по едно от всяка страна на жълтъка. Те действат като котва, за да се запази жълтъка центриран в средата на яйцето.

И колкото повече яйцето остарява, шалазите са по-малко и по-малко видими.

Сега вече знаете, че винаги трябва да се търсят тези бели неща при използване на яйца, защото това показва колко са пресни яйцата !

 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft