Това ми е любимата лятна манджичка, обожавам я с чашка винце, а мъжа ми яде поне по две порции

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това ми е любимата лятна манджичка, обожавам я с чашка винце, а мъжа ми яде поне по две порции
Това ми е любимата лятна манджичка, обожавам я с чашка винце, а мъжа ми яде поне по две порции
179506
Това ми е любимата лятна манджичка, обожавам я с чашка винце, а мъжа ми яде поне по две порции
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Патладжан или както го наричан още “син домат” би могъл да се закупи почти целогодишно. Възползвайте се още малко от сезона на патладжана и пригответе този вкусен обяд.

Невероятен вкус и неустоимо удоволствие за всички на масата.

За приготвянето на тази уникална рецепта са ви необходими следните продукти:


. 4 броя патладжан
. 400 грама нарязани на дребно гъби
. 1 малка чашка бяло вино
. 2 супени лъжици доматено пюре
. 200 грама настъргано твърдо сирене
. чесън
. магданоз
. 3-4 супени лъжици зехтин
. сол и черен пипер на вкус

Може да добавите и други любими подправки по вааше желание.

Начин на приготвяне:


Измийте и нарежете на половина патладжаните, издълбайте средата от тях и я нарежете на кубчета. След това я смесете с нарязаните печурки, накълцания чесън, магданоза и чашата бяло вино. Добавете зехтина, доматеното пюре, солта и черния пипер.

Напълнете издълбаните половинки патладжани с тази смес, поставете ги в огнеупорен съд, прибавете масло и печете в предварително загрята фурна.
Преди края на печенето, настържете отгоре сирене. Добър апетит!

И един полезен съвет:
Когато се избира патладжан, той трябва да е плътен, твърд и да не изглежда лек за размерите си. Кожата му трябва да бъде гладка и лъскава, а цветът – зелен, бял или лилав – трябва да бъде в един определен или в преливащи се нюанси. Резкият контраст в цвета може да бъде индикация за развала или употреба на твърде много пестициди.

Важен момент за оптималната му полезност е неговата зрялост. Незрелите патладжани не са така богати на полезни витамини и минерали. Проверката обаче е много лесна: при леко натискане с палец по повърхността на зеленчука, тъканта му трябва бързо да възвърне своята изходна позиция. Ако остане вдлъбнатина, той или не е достатъчно узрял или е започнал да гние отвътре.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft