Това ми е любимата рецепта за след работа, само ги хвърлям на тигана с лук и вечерята е готова, а колко е вкусно, алеле майко!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това ми е любимата рецепта за след работа, само ги хвърлям на тигана с лук и вечерята е готова, а колко е вкусно, алеле майко!
Това ми е любимата рецепта за след работа, само ги хвърлям на тигана с лук и вечерята е готова, а...
70702
Това ми е любимата рецепта за след работа, само ги хвърлям на тигана с лук и вечерята е готова, а колко е вкусно, алеле майко!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В днешни дни, когато сме заобиколени от толкоз некачествена и да кажем вредна храна, за всички от голямо значение е, какво консумират, иначе казано: каква е хранителната стойност на продуктите. Постоянно жените, а и мъжете също спазват какви ли не диети, принуждаващи ги стриктно да следят тези стойности.

За следваща тема сме избрали - пилешки дробчета. Ще ви спестим ровенето в справочници и търсенето на тяхната хранителна стойност.

Пилешките дробчета са любими на мнозина, а има и защо, разбира се освен, че те са извънредно вкусни, можем да кажем, че са и много полезни. Доставят на тялото ни нужните- селен, цинк, витамините В2, В3, В6, В9, В12, фосфор и ред други полезни вещества. В себе си те съдържат: 119 калории, 5g. мазнини, 17g. белтъчини и 1g. въглехидрати.

Не се колебайте спретнете си една прекрасна вечеря и се насладете на едни пилешки дробчета, които хем ще бъдат вкусни, хем полезни.

Добър апетит!

 

Рецепта за Пилешки дробчета по селски


Продукти:

- пилешки дробчета (1000 гр)
- лук (кромид, 400 гр.)
- домати (600 гр.)
- чушки (зелени, 300 гр.)
- пресен магданоз
- червен пипер (1 ч.л.)
- олио (100 мл.)

 

Начин на приготвяне:

Дробчетата се почистват и измиват, след което се оставят да отцедят. Лукът се нарязва заедно с чушките, които се почистват от семето.

Дойде време да започне същинската част. В дълбок тиган или в тенджерка се запържват дробчетата, после си изваждат, и в същата мазнина се изпържват лука и чушките. Когато зеленчуците омекнат, се добавят домати, които предварително е необходимо да са обелени и нарязани на едро.

Сосът се оставя да поври и се подправя с червен пипер и чубрица. Накрая се добавят изпържените дробчета, последвани от магданоз, нарязан на ситно.
След 2-3 минути, ястието се посолява на вкус и е готово за сервиране.

 

Рецепта за пилешки дробчета с лук на тиган

Продукти:

- пилешки дробчета (500 г.)
- кромид лук (стар, 3 глави)
- суха мащерка (1/2 ч.л.)
- вода (100 мл.)
- сол (1 ч.л.)
- олио

 

Начин на приготвяне:

Започваме с приготовленията преди същинската част. Първо е необходимо да накиснете дробчетата във вода за поне 1 час. Главите лук - обелете и нарежете на филийки. Подберете съда, в който ще готвите. За целта, подходящ ще е дълбок и широк тиган. Налейте мазнина и го поставяте на загрят котлон. След като започне да цвърчи внимателно се изсипва и лукът. Когато се позапържи, се добавят и дробчетата. Отцедете ги добре от водата. Поръсете със сол и разбъркайте. Когато дробчетата леко побелеят долейте 100 мл. вода. Вече може да намалите котлона. Поръсете ястието с мащерка, стрита на прах и разбъркайте отново. За завършек, докато още не сте отделили от котлона, поръсете от горе с настърган кашкавал на едро. Готово, вече може да ги поднесете.

 

Рецепта за пилешки дробчета на фурна с ориз и гъби
Продукти:

- пилешки дробчета (1/2 кг.)
- ориз (1 ч.ч.)
- гъби (200 гр.)
- олио (5-6 с.л.)
- подправка за пиле (1 ч.л.)
- зелен лук (1-2 стръка)
- черен пипер на зърна
- магданоз

Начин на приготвяне:

Измиваме и нарязваме дробчетата на половин, а лука и гъбите нарязваме на ситно. Запържваме ги в олиото за 5-6 минути само да си сменят цвета. След което, в тавичка изсипваме ориза и заливаме с 2 и 1/2 ч.ч. гореща вода, в която сме разтворили подправката за пиле. Разпределяме равномерно дробчетата. Посоляваме на вкус и добавяме останалите подправки. Слагаме във фурната на 180 градуса и печем, около половин час, докато ориза попие всичката вода, като не разбъркваме ястието. Готово, вадим от фурната и после покриваме тавата с кърпа.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft