За сместа с крема сирене:
250 г крема сирене
50 г захар
2 с.л. настъргана портокалова кора
3 с.л. портокалов сок
1 ч.л. царевично нишесте
1 бр. яйце
За шоколадовата смес:
50 г натурален шоколад
60 г масло
150 г захар
2 ч.л. ванилова есенция 2 бр. яйца
75 г брашно
Приготвяне на сместа с крема сирене:
Разбийте сиренето заедно със захарта. Продължавайки разбиването, добавете кората и сока от портокал и брашното. Добавете яйцето и разбийте.
Приготвяне на шоколадовата смес:
Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня. Оставете да се охлади. Разбийте яйцата, захарта и ванилията. Добавете към шоколадовата смес, сложете и брашното.
Включете фурната на 180С. Намазнете тавичка и изсипете шоколадовата смес. Отгоре с помощта на супена лъжица сипвайте бялата смес. С метална шпатула разбъркайте с кръгови движения, за да се получи *мраморна* шарка.
Печете сладкиша 30 минути, докато се надигне. Сладкишът се изважда и се нарязва на квадрати.