Това не е шоколадово яйце, а нещо много по-вкусно и шантаво от всичко, което сте опитвали!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Това не е шоколадово яйце, а нещо много по-вкусно и шантаво от всичко, което сте опитвали!
Това не е шоколадово яйце, а нещо много по-вкусно и шантаво от всичко, което сте опитвали!
admin
Добавена от: admin
36516
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

24 шоколадови бонбона 
1 супена лъжица зехтин 
300 мл сметана 
400 мл кондензирано мляко 
300 мл бадемово мляко или мляко от кашу 
150 гр кристална захар 
бурбонска ванилова захар и екстракт от ванилия 
 

Този перфектен сладък десерт може да се яде по всяко време и всеки път абсолютно ще го обожавате!
Поставете шоколадовите бонбони в пликче и ги разтрошете с точилка или с чук за месо, а след това ги разтопете, за да получите фин шоколадов крем. Надуйте балони, намажете ги със зехтин, а след това всеки балон потопете в шоколадовата смес, след което ги сложете внимателно в чаши и ги поставете в хладилник, за да стегне шоколадът. През това време направете пълнежа. Ако не разполагате с кондензирано мляко, може и сами да си го приготвите. Вземете един литър обикновено мляко, налейте в огнеупорна купа и го поставете да ври на средна температура, докато количеството намалее двойно. Разбърквайте, за да не загори и от време на време махайте пяната. Добавете едно пакетче бурбонска ванилова захар, ½ чаена лъжичка екстракт от ванилия и 150 гр. обикновена кристална захар. Смесете кондензираното мляко, бадемовото мляко и сметаната, а след това напълнете шоколадовите купички и оставете в хладилник най-малко четири часа. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft