Това ни е дежурната закуска вече втора седмица - всички в семейството ги обожават!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това ни е дежурната закуска вече втора седмица - всички в семейството ги обожават!
Това ни е дежурната закуска вече втора седмица - всички в семейството ги обожават!
132920
Това ни е дежурната закуска вече втора седмица - всички в семейството ги обожават!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

У дома обожаваме тестените изделия . А тези меки охлювчета от тесто с мая са ни фаворит №1 от седмици насам! Лесни за приготвяне са, засищат и дават енергия, а вкусът им е нежен и сгряващ сетивата! Може да им сложите плънка по желание - солена (например сирене и яйце) или сладка (например кафява захар и стафиди, но имайте предвид, че за сладък вариант трябва да намалите количеството на солта в рецептата).

Ето ги нашите прекрасни Охлювчета с масло :

Охлювчета с масло от тесто с мая

Продукти:

200 мл хлядко прясно мляко

50 мл олио 

1 яйце

1 с.л. захар

1 ч.л сол

3 чаши брашно

1 пакетче суха мая

Малко масло или олио (за намазняване на тавата)

Разбит жълтък

Приготвяне:

Смесете млякото с олиото, яйцето, захарта и солта.

Към прясното мляко добавете брашното и сухата мая.

Може да използвате и прясна - достатъчно е 1/2 кубче.

Ако работите с прясна мая, задължително я "захванете" предварително в топлото мляко заедно със захарта и малко брашно.

Щом шупне, я добавете към останалите течни продукти (олиото и яйцата), след което омесете тестото с постепенно добавяне на брашно. Трябва да се получи гладко тесто, което лесно се отделя от стените на купата.

яйце в тестото

.Готовото тесто оставете да престои 30 минути.

Втасалото тесто разделяме на 15 равни части.

Разточете всяка част на правоъгълник.

охлювчета с масло

Намажете повърхността с разтопено масло и навийте на руло, след което - на охлювче.

Поставете навитите охлювчета върху намаслена тава за печене (или покрита с хартия за печене).

Покрийте ги се с кърпа и ги оставете да втасат 20 минути.

Намажете повърхността с разбит жълтък.

Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути.

Много са вкусни!

охлювчета със стафиди

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft