Супер вкусен бананов кейк с два вида сладолед.
Необходими продукти:
3 бр. банана
1/4 ч.ч.
1 бр.яйце
1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. ванилия - екстракт
1.5 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
1 щипка сол
2 ч.ч. ванилов сладолед - омекнал
2 ч.ч. шоколадов сладолед - омекнал
Загрейте фурната до 180° C.
В голяма купа смачкайте с вилица бананите. Добавете разтопеното масло, яйцето, захарта и ванилията. Разбъркайте докато се смесят добре.
Прибавете и брашното, содата и солта. Разбъркайте отново, за да получите хомогенна консистенция. Изсипете тестото в правоъгълна тава за кекс. Печете около 50 минути или до готовност.
След като се охлади, извадете банановия хляб от тавата и го разрежете (на ширина) на три хоризонтални слоя. Трябва да получите три дълги големи филии - блата.
Постелете тавата (в която сте пекли) с найлон за покриване или фолио. Найлонът трябва да излиза от двете дълги страни на тавата. Той трябва да е достатъчно дълъг, за да се завие кейка.
На дъното на тавата поставете първия блат. Намажете равномерно с омекнал ванилов сладолед.
Поставете средния блат върху ваниловия сладолед, а върху него разпределете шоколадов сладолед.
Поставете третия бананов блат отгоре. Завийте с найлона.
Сложете кейка да се замрази за 4 часа, най-добре за денонощие.
Във видеото също може да видите как се прави този бананов кейк с два вида сладолед.