Това са най-вкусните хлебчета в света: Топящи се хлебчета с най-деликатния крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това са най-вкусните хлебчета в света: Топящи се хлебчета с най-деликатния крем
Това са най-вкусните хлебчета в света: Топящи се хлебчета с най-деликатния крем
940
Това са най-вкусните хлебчета в света: Топящи се хлебчета с най-деликатния крем
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези хлебчета са невероятно вкусни, меки и буквално се топят в устата. Пробвала съм много рецепти, но тази ми стана любима заради своята простота и перфектен вкус.

 

Продукти с рецепта (~25 бр.):
• Брашно 540гр
• Топло мляко 250 г 
• Суха мая 7г 
• Захар 80 г 
• Масло 80 г 
• Яйца 2 бр 
• Сол 1/3 ч.л.

За пълнежи:
• Меко масло 70 г 
• Захар 90 г 
• Канела 12 г 

За фондан:
• Крема сирене 180 гр
Меко масло 45 гр
• Пудра захар 100гр или на вкус

Стъпки на подготовка:

Тесто :

Комбинирайте топло мляко, захар и суха мая в купа.

Разбъркайте и оставете за 10 минути, за да проверите активността на маята.

Ако се появи пяна, маята е активна. Добавете сол, яйца и топлото разтопено масло. Смесете добре.

Замесване на тесто :

Ако имате машина за хляб, добавете цялото брашно към сместа с маята наведнъж. Ако не, добавете постепенно брашно, като месите първо с лъжица, а след това с ръце.

След като намажете стените на купата с растително масло, прехвърлете тестото в нея, покрийте с филм и оставете на топло място за 1 час.

Оформяне на кифличките :

Разделете тестото на две части. Поставете едната част в пош, а другата разточете на правоъгълник с размери 28х40 см.

Намажете тестото с масло и поръсете със смес от канела и захар.

Разточване и нарязване :

Навийте тестото на стегнато руло по широкия ръб. Не прищипвайте ръба.

Нарежете рулото на кифлички с конец и ги наредете в тавата, като предварително сте покрили дъното й с хартия за печене.

Пъхнете ръба на всяка кифличка под основата, за да запазите формата си по време на печене и да предотвратите изтичане на захар и масло.

Покрийте бухтите със стреч фолио и ги оставете да втасат още 25 минути.

Пекарна :

Загрейте фурната на 180°C. Пече се около 25 минути. Времето може да варира в зависимост от вашата фурна.

Приготвяне на маслен крем :

В купа смесете пудрата захар, мекото масло и крема сиренето.

Първо разбъркайте с шпатула, а след това с миксер разбийте сместа до гладка и пухкава смес.

Последно докосване :

Готовите горещи кифлички обилно намажете с крем, така че да влезе във всеки блат.

Може да оставите кифличките високи или да им придадете по-класическа форма, като ги притискате леко с шпатула, докато нанасяте крема.

Тези хлебчета ще бъдат идеалното лакомство за вашето семейство и приятели. Насладете се на уникалния им вкус и аромат!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft