Това хлебче е любимо у дома, лошото е само, че никога не стига само едно и се изпокарваме кой да изяде последната хапка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това хлебче е любимо у дома, лошото е само, че никога не стига само едно и се изпокарваме кой да изяде последната хапка
Това хлебче е любимо у дома, лошото е само, че никога не стига само едно и се изпокарваме кой да...
7598
Това хлебче е любимо у дома, лошото е само, че никога не стига само едно и се изпокарваме кой да изяде последната хапка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този пълнен хляб със сушени домати е просто приказка за небцето

Предлагаме ви рецептата за чудесен пълнен хляб със сушени домати. Хит е в домашната кулинария напоследък, тъй като не е никак сложен.

А за сметка на това се топи в устата и не може да му се насити човек.

 

Уникално вкусен става този ароматен и пухкав пълнен хляб със сушени домати

Трябват ни три лъжици настърган кашкавал, 30 грама олио, една лъжичка сол, една лъжичка захар, едно пакетче мая, две лъжици зелени маслини, десет броя сушени домати, две печени чушки, 300 грама прясно мляко, 500 грама брашно.

 

Първо е необходимо да си замесим тестото от брашното, захарта, маята, олиото, солта и прясното мляко. Замесваме го и го оставяме настрани да втаса. През това време ние пък си правим пълнежа за хляба.

Това става като си нарежем на ситно сушените домати, маслините, печените чушки и ги смесим всички заедно. Разбъркваме ги много хубаво и прибавяме към тях настъргания кашкавал. Ако нямате кашкавал може да ползвате и някакво по-твърдо сирене, по ваш избор.

 

След като тестото втаса го разделяме на две части. Разточваме ги на дебела кора и поставяме половината от плънката, след което завиваме на руло. Слагаме в една тава, която е покрита с хартия за печене.

Рулата си ги поръсваме с малко брашънце и правим леки прорези върху тях, за да им излезе парата при печенето. Оставяме да втасат за още половин час, а после ги пъхаме да се пекат на 200 градуса във фурната. Нужни са им около 35-40 минутки.

Щом вкусотията е готова, бихте могли отгоре да я намажете с малко яйце и да я поръсите с маково семе, сусам или семки. Става нещо невероятно красиво и вкусно, направо ще си оближете пръстите.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft