Това чуду е истинско чудо! Отвън е хрупкаво като пърленка, а вътре крие сочна плънка! Лигите ти потичат!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това чуду е истинско чудо! Отвън е хрупкаво като пърленка, а вътре крие сочна плънка! Лигите ти потичат!
Това чуду е истинско чудо! Отвън е хрупкаво като пърленка, а вътре крие сочна плънка! Лигите ти...
415794
Това чуду е истинско чудо! Отвън е хрупкаво като пърленка, а вътре крие сочна плънка! Лигите ти потичат!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кухнята на народите на Дагестан има една много интересна особеност - минимален набор от съставки и прости рецепти , от които се получават изключително вкусни ястия.

Ярък пример за храна с много вариации е чуду . То се прави с различни плънки , в зависимост от сезона. Във всеки град, село и дори семейство приготвят чуду по свой собствен начин. Днес ви предлагаме един от вариантите - с плънка от картофи и кайма :

Съставки:

2 чаши брашно

1 чаша кисело мляко

120 гр. масло

1 ч.л.

сол

1/2 ч.л. сода за хляб

500 гр. говеждо месо

500 гр. картофи

2 глави лук

черен пипер на вкус

Приготвяне:

  1. Смесете брашното със содата за хляб и половината сол. Изсипете киселото мляко и 100 грама разтопено масло. Замесете тесто.
  2. Увийте тестото в найлоново фолио и пъхнете в хладилника за 40 минути.
  3. Сварете картофите в подсолена вода. Когато са готови, намачкайте с вилица.
  4. Нарежете лука. Запържете, докато стане прозрачен.
  5. Смесете лука, смляното месо, картофите, останалата сол, смлян черен пипер на вкус.
  6. Извадете тестото и оформете като наденица. Нарежете го на четири равни части. А след това всяка част на още 2. Само една от двете части трябва да бъде малко по-малка.
  7. По-малката част разточете на много тънко и оставете настрана.
  8. Разточете по-голямото парче тесто и разпределет отгоре една четвърт от плънката. Разстелете я тънко.
  9. Покрийте отгоре с тънко разточената част от тестото.готвене на чуду
  10. Навлажнете краищата на тестото с вода и ги залепете хубаво.готвене на чуду
  11. Изпечете чудуто на сух тиган на слаб огън от двете страни. Отгоре намажете с останалото масло.готвене на чуду
  12. Подгответе по същия начин още 3 питки.готвене на чуду
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft