Това ястие е най-поръчването в нашия ресторант: Всяко парче месо е сочно и меко като масло!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Хороскоп и Нумерология
Това ястие е най-поръчването в нашия ресторант: Всяко парче месо е сочно и меко като масло!
33490
Снимков материал: pixabay.com
Това ястие е най-поръчването в нашия ресторант: Всяко парче месо е сочно и меко като масло!

Тази рецепта научих от главния готвач на ресторанта, в който работех като сервитьор. Въпреки че той ми разкри своята "готварска тайна", след много години реших да разкрия рецептата публично.

Жена ми е възхитена и иска да й готвя това ястие всеки ден. Може да ви се стори, че е най-обикновено ястие с месо , но неустоимият вкус се дължи на специалния сос, който всъщност е тайната на тази рецепта. Ето какво ви трябва за нашето Свинско в специален сос :

Свинско в специален сос

Продукти: 

1 кг свинско филе (месото да е нарязано на пържоли)

сол и черен пипер на вкус

5 големи картофа

вода

1 глава лук

олио

100 г кашкавал

3 супени лъжици гъсто кисело мляко/заквасена сметана

2 супени лъжици майонеза

1 малка чаена лъжичка горчица

ЗА САЛАТА (всички съставки се нарязват на ситно и се смесват):

1 краставица

3 твърдо сварени яйца

пресен магданоз

шепа маслини

80 гр. кочани царевица

1 супена лъжица заквасена сметана/гъсто кисело мляко

1 чаена лъжичка майонеза

сол на вкус

Приготвяне: 

Нарежете месото на тънки пържоли, след което наредете всяко парче едно до друго върху дървен плот. Покрийте ги с плик или прозрачно стреч фолио, след което ги изтънете със специално чукче за месо.

резени свинско

След това ги посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Обърнете ги на другата страна, покрийте ги отново с фолиото и повторете процедурата, изтънете ги с чук и ги овкусете. Отново покрийте готовото месо и го оставете да престои 20 минути в хладилник, за да поеме подправките.

начукани пържоли

През това време измийте и обелете картофите, след което ги настържете на едрата страна на рендето. Сложете настъргания картоф веднага в купа със студена вода, за да не потъмнее и отмийте излишното нишесте.

настъргани картофи

Нарежете лука на тънки полукръгчета, а картофите прецедете през цедка. Изстискайте ги добре, за да изтече цялата вода от тях. Намажете с малко олио средно голяма форма за печене (дъното и стените).

настъргани картофи в тава

Разстелете добре изцедените картофи (с ръце) на дъното на съда (да покрие всичко), след което ги притиснете с лъжица или шпатула, за да оформите слой. Върху картофите подредете наредените кръгчета лук.

Добавете сол и черен пипер на вкус.

Извадете месото от хладилника и го наредете върху лука. 

месо с картофи

месо върху картофи

В отделна купа настържете 100 г кашкавал (сирене), след което добавете три супени лъжици гъсто кисело мляко или заквасена сметана, две супени лъжици майонеза и една пълна малка лъжичка горчица (френска или каквато имате). Разбъркайте добре всички съставки и с получената смес намажете равномерно месото.

сос за пържоли

сос за пържоли

Покрийте първо с хартия за печене (леко навлажнена, за да може да залепне за тавата), а отгоре покрийте с алуминиево фолио. Печете в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути. След това отстранете фолиото и печете още 20 минути. Докато месото се пече, направете салатата. 

пържоли върху картофено пюре

свинско с картофи

Поднесете готовото месо с приготвената салата и се насладете на обилен и вкусен обяд!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft