Този десерт ми остана наследство от прабаба ми, откакто ме научи само това правя години наред и всички у дома го обожават

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Този десерт ми остана наследство от прабаба ми, откакто ме научи само това правя години наред и всички у дома го обожават
Този десерт ми остана наследство от прабаба ми, откакто ме научи само това правя години наред и...
221010
Този десерт ми остана наследство от прабаба ми, откакто ме научи само това правя години наред и всички у дома го обожават
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Канелени рула: пухкаво тесто, канела и захар! Невероятна вкусотия!

Канелените рула са любими на всеки. Те се приготвят от пухкаво тесто с плънка от канела и захар, откъдето идва и името им.

Най-вкусният завършек е намазването им с крем. Определено трябва да ги опитате!

 

СЪСТАВКИ:

За тестото:

200 грама прясно мляко

11 грама суха мая (или 50 грама жива)

2 яйца

1/3 опаковка маргарин, омекнал

100 грама захар

600-700 грама брашно (тестото може да поеме и повече)

1 чаена лъжичка сол

 

За плънката:

1/4 опаковка маргарин, омекнал

200 грама кафява захар

20 грама канела

 

За крема:

50 грама крема сирене

100 грама пудра захар

2-3 супени лъжици омекотено краве масло

Ванилия

 

ПРИГОТВЯНЕ:

Изсипете маята в топлото мляко (като добавите и малко захар). Нека дрождите набъбнат. В отделна купа разбийте яйцата. Добавете омекналия маргарин към яйцата. Към сместа от яйца и маргарин добавете захарта. Маята изсипете в купата, където ще месите тестото и добавете сместа от яйца, маргарин и захар, разбъркайте добре.

Брашното смесете със солта. Изсипете го към маята и замесете тесто. Оставете го за час.

През това време направете пълнежа за тестото. В микровълнова сложете маргарина да омекне (7-10 секунди). Смесете канелата и кафявата захар. Разточете пухкавото тесто на тънък слой, за предпочитане в правоъгълна форма. Разтопеният маргарин разпределете по тестото с ръка. Поръсете с канелата и кафявата захар. Навийте на руло. Изрежете желаната ширина. Нарежете отделни рула с нож или конец: получават се 29 парчета.

Печете във фурната за 20-30 минути при 175 градуса.

Направете крема: Смесете омекналото масло, сиренето, захарта и ванилията.

Когато рулата са изпечени, ги намажете с крема с помощта на силиконова четка. Украсете по желание.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft