Този домашен козунак е фасулска работа, грабваш миксера и за нула време е готов, а по нищо не...
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
"Трудно се правят домашни козунаци, защото изискват много месене, но когато използвате миксер, приготвянето им се превръща в детска игра "
Нужни Съставки
прясно мляко - 240 мл
захар - 110 г
яйца - 2 бр.
мазнина - 65 г (масло + олио)
брашно - 500 г
мая - ½ кубче или една суха
Приготвяне
Рецептата е за миксер. Слагам всички продукти в дълбока купа.
Много лепнещо става тестото, остъргвам стените с намазнени ръце, слагам тестото върху намазнена маса и сгъвам на плик десетина пъти.
Какво означава - хващам единия край, надигам нагоре и захлупвам върху другия край.
Оставям да втаса, за да се удвои тестото. То става на мехури и повече не премесвам. Режа с ножа, разтеглям фитила и усуквам.
Оформям козунака и го поставям във формата за печене за второ втасване. Втасва пак (да се увеличи два пъти) и пека на 150 градус
Какво означава - хващам единия край, надигам нагоре и захлупвам върху другия край.
Оставям да втаса, за да се удвои тестото. То става на мехури и повече не премесвам. Режа с ножа, разтеглям фитила и усуквам.
Оформям козунака и го поставям във формата за печене за второ втасване. Втасва пак (да се увеличи два пъти) и пека на 150 градус
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари