Отсега нататък ще гледате по съвсем различен начин на карантията. Като научих само колко полезните свойства има обикновения пилешки черен дроб, веднага изтичах до магазина да си купя и си сготвих. След 20 минути най-деликатното ястие стана истинска магия на масата!
Оказва се, че най-добрият начин да се увеличи хемоглобинът в кръвта е да се яде пилешки черен дроб, защото в него има толкова много желязо. Една от причините, поради които не могат да отслабнат хора с голямо наднормено тегло, е липсата на желязо в кръвта! В допълнение, черният дроб е нискокалоричен: само 137 калории на 100 грама. Всеки, който е на диета, се препоръчва да го хапва, хем няма да е гладен, хем ще си набавя нужните микроелементи на тялото
Защо е толкова полезен пилешкия черен дроб
Преди, никога не бях приготвяла пилешки черен дроб, някак в семейството ми не го уважаваме много. Но това беше любим продукт на моята котка! Беше много доволна и щастлива, когато й готвих.
Пилешкият черен дроб е лесно смилаем, бързо подсилва тялото с полезни вещества! Не случайно, че пациенти в следоперативен период, с големи загуби на кръв, се препоръчва да го използват.
Пилешкият черен дроб е една от най- качествените храни ! В състава му присъстват витамини А, С, В6 и В12, фолиевата киселина, мед, цинк, калций, манган, желязо, хром - микроелементи, без които тялото не може.
Той е невероятно полезен за укрепване на сърдечно-съдовата система- в черният дроб има хепарин, който нормализира кръвосъсирването и е добра превенция на миокардния инфаркт. Лизинът - вещество, което предотвратява появата на атеросклероза, също е тук. Също така, последните изследвания на учените показват, че черният дроб има противоракови свойства.
Ето как да си приготвите пилешки черен дроб бързо и вкусно ! Когато избирате черен дроб, обърнете внимание на неговата гладкост, еластичност и блясък. Никога не купувайте продукт с петна - това е знак, че черният дроб е бил в хладилника дълго време!
Пилешкият черен дроб трябва да се приготви и да се яде веднага, не го оставяйте за утре. Приготвеното ястие в никакъв случай не трябва да е горчиво: това е лош знак, показателен за продукт с лошо качество.
Вкусно е също пастет от пилешки черен дроб.
Споделете тази информация с приятелите си може би те подценяват изключителните качества на този полезен продукт!