Менюто на всеки празник трябва да е специално. Ето защо на днешния Никулден решихме да ви покажем как да приготвите изключително красив и вкусен рибен пай от бутер тесто.
Празничен рибен пай
Продукти:
500 гр.бутер тесто
500 гр.филе от риба (в случая е сьомга, но може да го приготвите с всякаква, дори с консерва риба тон)
4 картофа
1 яйце
зелени подправки на вкус
Приготвяне:
1. Извадете бутер тестото, разстелете го и изрежете от него формата на рибата. Отгоре намажете с картофено пюре (пригответе го от сварените картофи без добавяне на мляко или вода) и нарязаната сварена риба. Много вкусно се получава със сьомга.
2. Затворете горната част с втори слой тесто и украсете рибата.
3. Намажете отгоре със сурово яйце и пъхнете във фурната, загрята на 200 градуса. Тъй като всички съставки са предварително обработени топлинно, паят се пече бързо: трябва постоянно да наблюдавате фурната. Отнема около 30 минути (при температура 180 градуса).
4. Получава се не само вкусен, но и красив пай!