Днес ще ви научим как да си приготвите невероятно красиво Швейцарско руло с нежен крем от крема сирене. Този фин десерт изглежда умопомрачително, а същевременно приготвянето му не е никак трудно, стига да следвате стъпка по стъпка процедурата, описана по-долу.
Шарено швейцарско руло с нежен крем
Продукти:
10 яйца
3 пак. ванилова захар
220 гр. захар
100 мл олио
100 мл прясно мляко
190 гр. брашно
5 гр. бакпулвер
35 гр. тъмно какао
60 мл топла вода
За крема:
100 мл сладкарска сметана с минимум 30% масленост
1 пак. ванилова захар
20 гр. пудра захар
150 гр. крема сирене от рода на Филаделфия или Маскарпоне
Приготвяне:
Разделете жълтъците от белтъците на 10 яйца.
Добавете 3 пакетчета ванилова захар (от 16 гр.) към белтъците, след което прибавете половината от общото количество захар (220 гр.) и разбийте. Бийте на висока скорост около 5 минути, докато се получи пухкав и гъст сняг.
Разбийте жълтъците с останалата захар за около 5 минути. Добавете 100 мл олио и 100 мл прясно мляко на стайна температура към жълтъците и разбъркайте хубаво.
Прибавете 190 гр. брашно, пресято с 5 гр. бакпулвер и разбийте хубаво с миксер или шпатула.
Започнете да добавяте лъжица по лъжица белтъците, като бъркате внимателно отдолу-нагоре. Трябва да се получи пухкава и светла маса.
Пригответе тава с размери 37х25 см (или подобна) и я покрийте с хартия за печене. Разпределете вътре половината от тестото.
Смесете 35 гр. какао с 60 мл топла вода и разбъркайте до гладка маса без бучки.
Изсипете какаото във втората половина от тестото и разбъркайте до равномерно оцветяване.
Изсипете равномерно кафявото тесто върху бялото, като се стараете да го покрие напълно.
След това с дръжката на вилица или лъжица започнете да правите шарки в тестото, като прокарвате дръжката от единия до другия край на тавата на зиг-заг - първо по тесния, а след това по широкия край.
Почукайте тавата няколко пъти в плота, за да се отдели излишният въздух.
Сложете да се пече 25 минути на 170 градуса в предварително загрята фурна.
Извадете готовия блат, обърнете го върху чиния, покрита с пергаментова хартия, и отстранете внимателно хартията за печене.
Отстранете ръбчето откъм широката част, след което завийте още горещия блат на руло заедно с хартията, така че да се получи нещо като бонбон. Оставете в хладилника за 1-2 часа.
Междувременно смесете 100 мл студена сметана, 8 гр. ванилена захар, 20 гр. пудра захар и 150 гр. прясно сирене (от рода на Филаделфия или Маскарпоне). Разбийте до гладък крем.
Извадете охладения блат от хладилника, внимателно отстранете хартията за печене, след което напълнете отвора на рулото с приготвения крем с помощта на шприц или пош.
Обърнете върху подходяща чиния и може да нарежете на порции.
Да ви е сладко!