Този световноизвестен сладкиш се топи в устата! Никой не остава равнодушен - бързо и уникално вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Този световноизвестен сладкиш се топи в устата! Никой не остава равнодушен - бързо и уникално вкусно:
Този световноизвестен сладкиш се топи в устата! Никой не остава равнодушен - бързо и уникално...
4822
Този световноизвестен сладкиш се топи в устата! Никой не остава равнодушен - бързо и уникално вкусно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви научим как да си приготвите невероятно красиво Швейцарско руло с нежен крем от крема сирене. Този фин десерт изглежда умопомрачително, а същевременно приготвянето му не е никак трудно, стига да следвате стъпка по стъпка процедурата, описана по-долу.

В резултат ще получите не само красив, но и изумителен на вкус десерт , който неслучайно бе признат във всички кулинарни форуми. Ето рецептата:

Шарено швейцарско руло с нежен крем

Продукти:

10 яйца

3 пак. ванилова захар

220 гр. захар

100 мл олио

100 мл прясно мляко

190 гр. брашно

5 гр. бакпулвер

35 гр. тъмно какао

60 мл топла вода

За крема:

100 мл сладкарска сметана с минимум 30% масленост

1 пак. ванилова захар 

20 гр. пудра захар

150 гр. крема сирене от рода на Филаделфия или Маскарпоне

Приготвяне:

Разделете жълтъците от белтъците на 10 яйца.

Добавете 3 пакетчета ванилова захар (от 16 гр.) към белтъците, след което прибавете половината от общото количество захар (220 гр.) и разбийте. Бийте на висока скорост около 5 минути, докато се получи пухкав и гъст сняг.

белтъчен сняг

Разбийте жълтъците с останалата захар за около 5 минути. Добавете 100 мл олио и 100 мл прясно мляко на стайна температура към жълтъците и разбъркайте хубаво.

Прибавете 190 гр. брашно, пресято с 5 гр. бакпулвер и разбийте хубаво с миксер или шпатула.

Започнете да добавяте лъжица по лъжица белтъците, като бъркате внимателно отдолу-нагоре. Трябва да се получи пухкава и светла маса.

тесто за руло

Пригответе тава с размери 37х25 см (или подобна) и я покрийте с хартия за печене. Разпределете вътре половината от тестото.

бяло тесто

Смесете 35 гр. какао с 60 мл топла вода и разбъркайте до гладка маса без бучки.

какаов сос

Изсипете какаото във втората половина от тестото и разбъркайте до равномерно оцветяване.

Изсипете равномерно кафявото тесто върху бялото, като се стараете да го покрие напълно.

оцветяване тесто

бяло и кафяво тесто

След това с дръжката на вилица или лъжица започнете да правите шарки в тестото, като прокарвате дръжката от единия до другия край на тавата на зиг-заг - първо по тесния, а след това по широкия край.

шарки в тесто

Почукайте тавата няколко пъти в плота, за да се отдели излишният въздух.

Сложете да се пече 25 минути на 170 градуса в предварително загрята фурна.

изпечен блат

Извадете готовия блат, обърнете го върху чиния, покрита с пергаментова хартия, и отстранете внимателно хартията за печене.

блат в два цвята

Отстранете ръбчето откъм широката част, след което завийте още горещия блат на руло заедно с хартията, така че да се получи нещо като бонбон. Оставете в хладилника за 1-2 часа.

увито руло

Междувременно смесете 100 мл студена сметана, 8 гр. ванилена захар, 20 гр. пудра захар и 150 гр. прясно сирене (от рода на Филаделфия или Маскарпоне). Разбийте до гладък крем.

Извадете охладения блат от хладилника, внимателно отстранете хартията за печене, след което напълнете отвора на рулото с приготвения крем с помощта на шприц или пош.

пълнене руло

Обърнете върху подходяща чиния и може да нарежете на порции.

швейцарско руло

Да ви е сладко!

руло парчета

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft