Този сладкиш е легендарен в офиса: колежката винаги черпи с него за имения ден. Тънка коричка, а останалото е само крем!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Този сладкиш е легендарен в офиса: колежката винаги черпи с него за имения ден. Тънка коричка, а останалото е само крем!
Този сладкиш е легендарен в офиса: колежката винаги черпи с него за имения ден. Тънка коричка, а...
34673
Този сладкиш е легендарен в офиса: колежката винаги черпи с него за имения ден. Тънка коричка, а останалото е само крем!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сред летните десерти най-любим безспорно е чийзкейкът - нежен, освежаващ и с много крем. Днес ви предлагаме да опитате този невероятен и лек чийзкейк с череши - може би една от най-успешните комбинации, която ще събуди цяла гама от вкусове.

Поднесете го добре охладен - най-подходящо за горещите летни дни.

Съставки:

160 гр. брашно

100 гр. масло

200 гр. пудра захар

1 яйце

щипка сол

600 гр. череши

800 гр. извара

300 гр. сметана

5 гр. ванилова захар

7 ч.л. желатин

100 гр.млечен шоколад

1/4 чаша вода

Приготвяне:

  1. Пресейте брашното, добавете размекнатото масло, 40 гр. от пудрата захар, яйцата и щипка сол. Замесете тесто, а след това го увийте с фолио и го пъхнете в хладилника за 30 минути.
  2. Загрейте фурната на 190 градуса. Покрийте тавичка с хартия за печене и я намажете с масло.
  3. Разточете тестото, прехвърлете го във формата и с вилица набодете добре повърхността, след което го запечете във фурната за 20 минути.
  4. От черешите извадете костилките, оставяйки няколко плода за украса.
  5. Желатина залейте с вода, оставете за няколко минути да набъбне.
  6. Разбийте изварата със заквасената сметана, останалата част от пудрата захар и ваниловата захар, след което намачкайте старателно с вилица.
  7. Желатина поставете на слаб огън и бъркайте, докато гранулите се разтворят напълно. Не варете!
  8. В сместа с извара налейте желатина, добавете почистените череши и разбъркайте.
  9. Изсипете крема върху охладения блат и го пъхнете в хладилника за най-малко 6 часа.
  10. Разтопете шоколада и залейте с него готовия чийзкейк, като завършите декорацията на цели череши.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft