Този трик ми го каза главен шеф на известен ресторант, приготвите ли така картофите няма да...
5 Февруари 2018
52438
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
- 1 кг картофи
- 100 ml слънчогледово масло
- 1/2 ч. л. сол
- Обелете картофите и добре ги измийте
- Поставете картофите в съд с вода и ги сварете.
След това вземете картофите и ги оставете да се охладят.
С ръба на ножа направете малка решетка на всеки картоф
Готовите картофи се покриват с фолио или се обвиват в торбичка. След това ги поставете във фризера за 1 час.
След час вземете картофите от фризера и ги поставете в тавичка. Добавете слънчогледово олио и внимателно оваляйте
Загрейте фурната до 180 градуса и печете картофите 30-40 минути, докато станат златисто кафяво. В процеса на готвене завъртете картофите от другата страна.
След готвенето веднага трябва да извадите картофите от олиото.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари