Този френски десерт е само за ценители, карамелен флан за изтънчен вкус и висока класа

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Този френски десерт е само за ценители, карамелен флан за изтънчен вкус и висока класа
Този френски десерт е само за ценители, карамелен флан за изтънчен вкус и висока класа
13279
Този френски десерт е само за ценители, карамелен флан за изтънчен вкус и висока класа
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal


Този десерт по френска рецепта, ще ви накара да преоткриете насладата от сладкото, наречен още карамелен флан, лесен за приготвяне, напомня леко на нашия крем карамел! А рецепта е толкова лесна, че няма как да затрудни дори и начинаещите в кухнята

 

Нужни продукти:

ванилия 1/2 щипка
бита сметана чаша и половина
вода 1/3 чаша
жълтъци 2 бр.
захар (за крема) 7 супени лъжици
захар (за карамела) 1 чаша
щипка сол
пълномаслено мляко 1 чаша
яйца 3 бр.

 

Приготвяне:


Фланът е популярен десерт от френската кухня. Фланът е нежен , изискан и много приятен на вкус десерт с кремообразна структура , подобен на нашия крем – карамел.

Известен е и в Русия още през 19 век, но с течение на времето с тази дума започват да се нарича не само класическия десерт с особена форма, но и други сладкиши, напомнящи структурата му.

А сега към стъпките за приготвяне:
Първо ще направим карамела. Смесете чаша захар и 1/3 чаша вода и поставете бавен огън. Разбърквайте, докато захарта се разтвори, след което увеличете топлината. Гответе за 7-8 минути, докато сиропът получи великолепен кехлибарен оттенък. Бързо изсипете карамела във форми. Може да ползвате чаши. Важно е да разпределите добре карамелът, така че да покрие дъното на всяка форма.
 

За кремчето:
Той трябва да бъде приготвен успоредно, а най-добре преди самия карамел. Разбъркайте сметаната, млякото и солта в тенджера с дебели стени. Добавете ванилията към сметаната. Оставете да заври при средна температура. Преместете от котлона и оставете крема да се охладжда в продължение на 30 минути. Отделно, разбийте яйцата, жълтъците и седемте супени лъжици захар, като добавите 1/4 чаша от сметановата смес, приготвена по-рано.

Разбъркайте и изсипете цялата яйчена смес в предишната. Бъркайте старателно, така че да се получи пяна. Прецедете сместа през сито, за да премахнете всички възможни бучки. Изсипете получения крем в карамелените форми, като пълните до горе. Поставете ги в по-дълбока тава за печене, напълнена с вряла вода. Водата трябва да стига до средата на формите. Печете 45 минути при 175 градуса. Когато десертът е готов, изкарайте го и го охлаждайте най-малко 2 часа. Най-добре го оставете цяла нощ! След тов може да извадите десерта от формичките и да го поднесете!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft