Този ябълков пай неслучайно е наречен царски- достоен дори и за празнична трапеза

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Този ябълков пай неслучайно е наречен царски- достоен дори и за празнична трапеза
Този ябълков пай неслучайно е наречен царски- достоен дори и за празнична трапеза
124394
Този ябълков пай неслучайно е наречен царски- достоен дори и за празнична трапеза
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В навечерието на рождения си ден реших да потърся нещо интересно за десерт. Обикновено отнема много време, за да направя торта . Но нямам избор, приятелки ще дойдат с бебета, които трябва да се почерпя с нещо. Представете си радостта ми, когато видях този кралски пай . Имаше два пълнежа наведнъж и изглеждаше невероятно. Запазих рецептата без колебание.

За да не се изложа пред гостите, аз, разбира се, приготвих пая за проба. И той напълно оправда всички очаквания. Деликатният вкус на извара прилича малко на чийзкейк, а ябълковият слой придава сочност и плодов аромат на печени изделия. Сигурна съм, че и децата, и възрастните ще харесат този пай с пълнеж.

 

Съставки

Масло 100 гр

захар 240 гр

яйце 3 бр.

Пшенично брашно 250 гр

Извара 400 гр

Сметана 100 гр

ванилия 1,5 гр

Царевично нишесте 1 супена лъжица

ябълки 3-4 бр.

Канела 0,5 ч.л

Сол 2 щипки

 

Подготовка

Смесете омекналото масло със 100 г захар, щипка сол и 2 яйца. Разтрийте до гладкост с лъжица. Добавете брашно и омесете еластично тесто. Увийте го в найлоново фолио и поставете в хладилник за 30 минути. 


За да направите пълнежа от извара, смесете изварата, яйцето, 90 г захар, ванилия, щипка сол и заквасената сметана. Разбийте сместа с блендер до гладкост. Добавете нишестето и разбийте отново.


Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде. Поставете в сух тиган, поръсете със захар и канела и оставете да къкри за 5-7 минути, като бъркате непрекъснато. Влагата трябва да се изпари напълно.


Постелете дъното на разделената тава за печене (20 см) с хартия за печене, разпределете тестото и го разпределете равномерно, като оформите стените. Сложете охладените ябълки на дъното, а отгоре изсипете изварената маса. Отрежете краищата на тестото с лъжица. 


Загрейте фурната до 180 градуса и печете пая за 40-45 минути. Оставете да изстине напълно в тавата, след това отстранете стените и прехвърлете печивото в чиния.

Кралски пай с извара и ябълки може да замени торта за рожден ден. По желание може да се украси с горски плодове , шоколад или кокосови стърготини. Запазете рецептата, определено ще ви е от полза!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft