Той направи нещо изключително лесно и просто и изгнилият банан стана свеж отново!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Той направи нещо изключително лесно и просто и изгнилият банан стана свеж отново!
7202
Източник: БЛИЦ
Снимков материал: pixabay.com
Той направи нещо изключително лесно и просто и изгнилият банан стана свеж отново!

Как почернял банан става отново жълт и годен за ядене? За целта са нужни единствено найлонов плик, в който да поставите малко ориз, да сложите банана вътре, да изгоните възможно най-добре въздуха и да го оставите така за около един час. След това със сешоар, който да включите на по-слабата степен, не на най-силната да прекарате през банана. 

 

Бананите са много популярен плод, особено сред децата.

Освен това те са налични в магазините през цялата година, макар основните им производители да са чак страните от Латинска Америка.

В света на кулинарията бананите се разделят на 2 основни вида - десертни или жълти банани и зелени банани, които се използват предимно за готвене.

Бананът съдържа голямо количество нишесте и е основна храна в някои страни. Плодовете имат обвивка, която е показателна за много от качествата им: когато по нея има ударена част, плодът отвътре също е засегнат, зелената обвивка оказва недостатъчно зрял плод, а кафявата – че бананът е кашест и доста по-мек.

Макар у нас да ядем бананите най-вече сурови, всъщност те могат също толкова успешно да се готвят, пържат и пекат.

Полезни вещества в бананите

Бананите са засищаща и здравословна храна, подходяща за всяко хранене, тъй като съдържат малко калории, мазнини, натрий и холестерол, а същевременно са богати на много важни хранителни вещества.

Независимо че съдържат много въглехидрати, бананите са част от здравословната диета. Освен че са с много калий – факт, който е добре известен на мнозина, те са и добър източник на фибри, витамин В6, витамин С, витамин А, манган, фолиева киселина.

В бананите се съдържат, макар и в по-малко количество, калций, магнезий, цинк, мед, желязо, витамин Е и селен. Те са известни и като пребиотична храна, защото стимулират растежа на полезни бактерии в храносмилателния тракт.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft